Tortilla de esparagos silvestres (tortilla met wilde asperges)

Tortilla de esparagos silvestres (tortilla met wilde asperges)

In deze tijd kom je in Spanje op de markt deze wilde asperges tegen.  Ze staan dan als bosjes bloemen in water.
Spanjaarden zijn er dol op en maken daarmee een tortilla werd mij verteld. Tijd om het dan zelf uit te proberen.
Deze wilde asperges hebben wel een uitgesproken smaak, een beetje bitter ook. In combinatie met ei inderdaad erg lekker.
Helaas alleen in Spanje verkrijgbaar deze asperges.
Met gewone groene asperges natuurlijk ook te maken. Blancheer dan eerste de asperge punten 3 minuten in kokend water.

Tortilla de esparagos silvestres (tortilla met wilde asperges)

Tortilla de esparagos silvestres (voor 2 personen)

1 bos wilde asperges (of een bosje groene asperges)
4 eieren
peper en zout
olijfolie

Tortilla de esparagos silvestres (tortilla met wilde asperges)
Spoel de asperges onder de kraan en dep droog.
Snij de bovenkant tot halverwege in stukjes van ongeveer 5 tot 7 cm.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Sauteer kort de asperge stukjes in de olie.
Zet ondertussen de grill aan en kluts de eieren. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de eieren aan de asperges toe en laat de onderkant bruin worden en de randen van de tortilla gestold.
Zet de pan onder de grill tot de bovenkant gestold is.
Snij in stukken en serveer met brood.

Tortilla de esparagos silvestres (tortilla met wilde asperges)

Tortilla de esparagos silvestres (tortilla met wilde asperges)