Ensalada verde con verduras de primavera (groene salade met voorjaars groenten)
Ensalada verde con verduras de primavera (groene salade met voorjaars groenten)
Wat een fijne frisse salade met verschillende lente groenten is dit. Heerlijk en super simpel. Je kunt het zelfs met diepvries doperwten en tuinbonen maken.
Ensalada verde con verduras de primavera (voor 4 personen)
2 kleine courgettes
half kilo verse tuinbonen
300 gram verse doperwten
1 bosje groene asperges
sap van 1 citroen
12-14 eetlepels olijfolie
paar takjes peterselie
zwarte peper en zout
Maak een vinaigrette door al kloppend de olijfolie bij het citroensap te schenken. Breng op smaak met peper en zout.
Was en droog de courgette. Snij met een kaasschaaf in dunne linten. Leg in de vinaigrette.
Blancheer de doperwten 3 minuten in kokend water. Haal met een schuimspaan uit het water en spoel onder koud stromend water zodat het kookproces stopt en de doperwten mooi groen blijven.
Doe het zelfde met de tuinbonen en de asperges.
Dubbel dop de tuinbonen en voeg samen met de asperges en doperwten aan de vinaigrette toe.
Laat nog een half uurtje staan zodat de smaken zich goed mengen, bestrooi met peterselie en serveer.