Pan de datiles con frutos secos (dadelbrood met noten)
Pan de datiles con frutos secos (dadelbrood met noten). We kennen geloof ik allemaal wel pan de higos of het recept wat ik hier eerder plaatste met chocola, wat zo ontzettend lekker is bij een stukje kaas en een glas wijn. Maar pan de higos is gemaakt op basis van gedroogde vijgen.
Ik vond het wel een leuk idee om een soort gelijk iets te maken maar dan met gebruik van die heerlijke Medjoul dadels.
En ohhh dit is zo fijn en meteen zo van deze tijd. Zeg maar dat het een gezonde energy bar is geworden ofzo… In ieder geval erg lekker!
Het maken van dit recept is ook meteen goed voor je spierballen, want alles handmatig mengen is best wel een klusje, als je net zoals ik, een keukenmachine hebt die niet zo ijzersterk is als een Kitchenaid. Ik was bang dat de mijne het serieus zou begeven bij het mengen en ben verder gegaan met een ouderwetse pollepel. Kan ook hoor!
Pan de datiles con nueces
330 gram dadels (ontpit)
1 eetlepel vanille extract
150-200 gram amandelmeel
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel gember
50 gram cranberries
80 gram amandelschaafsel
80 gram pecannoten, grof gehakt
Maal de dadels met de vanille fijn in een keuken machine tot je een pasta hebt.
Voeg de kruiden en 150 gram amandelmeel toe en meng tot alles goed is vermengd.
Mocht het te nat zijn nog voeg dan nog beetje bij beetje amandelmeel toe tot je een compacte massa hebt.
Voeg de pecannoten toe en het amandelschaafsel (spierballentijd).
Stort in een met huishoudfolie of bakpapier beklede vorm en druk alles goed aan met behulp van een lepel of paletmes.
Zet een aantal uur in de koelkast zodat het goed opstijft.
Haal uit de vorm en snij in stukjes en bewaar in een luchtdichte pot.