Navajas en salsa de azafrán (scheermessen met safraansaus)
Navajas en salsa de azafrán (scheermessen met safraansaus)
Ik geniet enorm van het mooie zomerse weer en maakte afgelopen weekend dit fijne receptje met scheermessen! Een mooie en heerlijke zomerse tapa. Serveer met wat lekker brood om de saus op te deppen.
Navajas en salsa de azafrán (voor 2 personen)
12 scheermessen
125 gram roomboter
2 tenen knoflook, fijngesneden
scheut witte wijn
10-20 draadjes safraan
2 eetlepels slagroom
bosje peterselie, fijngesneden
1 limoen
versgemalen zwarte peper
Laat de scheermessen in een bak met water en een beetje zout een uurtje liggen zodat ze het zand wat ze bevatten loslaten.
Laat ze uitlekken en droog ze beetje op een theedoek.
Verhit in een koekenpan wat olijfolie tot hij begint te walmen. Doe hier de scheermessen bij. Zodra ze opengaan, draai je ze om zodat de open kant met het vlees in de olie ligt en bak ze in 1 minuut bruin. De scheermessen die niet open gaan gooi je weg.
Haal ze uit de pan. Bewaar de schelpen voor het opdienen. Snij het vlees van de scheermessen in kleine stukjes en zet apart.
Laat boter in de pan met het achtergebleven vocht smelten en roer de aanbaksels los. Voeg hieraan de knoflook, safraan en de wijn toe. Breng aan de kook en laat 30 seconde koken.
Roer de room erdoor en bestrooi met zwarte peper en flink wat peterselie en haal van het vuur. Roer sap van de limoen naar smaak door de saus.
Verdeel de stukjes scheermessen over de schelpen, besprenkel met flink wat saus en serveer met wat lekker biologisch zuurdesem brood.