Melocotón al horno con tomillo y jengibre (perziken uit de oven met tijm en gember)
Melocotón al horno con tomillo y jengibre, een super lekker recept voor perziken uit de oven met tijm en gember.
Perzikentijd! Zo fijn altijd al die verschillende soorten die je tegenkomt op de markt. En ook erg lekker als je ze in de oven bereid. Een heerlijk toetje.
Melocotón al horno con tomillo y jengibre
5 perziken
1 eetlepel roomboter
2 eetlepels bloemenhoning
stukje gember
blaadjes van paar takjes tijm
handje hazelnoten, fijngehakt
sap van halve citroen
Verwarm de oven op 200 graden.
Was en droog de perziken en snij ze doormidden. Haal voorzichtig de pit eruit.
Leg ze met de bolle kant in een ovenschaal.
Laat de boter met de honing in een pannetje smelten en roer de tijm erdoor. Rasp een beetje gember naar smaak en roer door de boter en honing.
Giet over de perziken. Bestrooi met hazelnoten en besprenkel met citroensap.
Zet de schaal 15 minuten in de oven. Schep af en toe het vocht over de perziken.
Serveer koud of warm.
Lekker met dikke yoghurt of ijs.