Cazuela de arroz con vieiras y guisantes (rijst met coquilles en doperwten)
Cazuela de arroz con vieiras y guisantes (rijst met coquilles en doperwten).
Koken in aardewerk is altijd leuk. Je gerecht blijft langer warm en het misstaat absoluut niet op tafel zo’n aardewerk schaal. Dit gerecht wordt niet in de oven bereid maar op het gasfornuis. Een smakelijke rijstschotel met coquilles en doperwten.
Cazuela de arroz con vieiras y guisantes (voor 2 a 3 personen)
200 gram rijst
8 coquilles
1 kleine rode paprika, fijngesneden
1 klein uitje, fijngesneden
klein teentje knoflook, fijngesneden
2 tomaten
handjevol doperwten
600-800 ml krabfumet (kleine soepfabriek)
peterselie, fijngesneden
olijfolie
peper en zout
Snij de tomaten doormidden en rasp de tomaten tot je het vel overhoud. Vang de pulp op en zet apart.
Verhit op een laag vuur de aardewerk schaal. Giet een beetje olijfolie erin en bak op een zacht vuur de ui tot hij glazig is. Voeg de knoflook toe tot deze begint te ruiken.
Zet het vuur iets hoger en roer de paprika, de tomatenpulp en een beetje peterselie erdoor. Bestrooi met wat zwarte peper.
Laat bakken tot het vocht van de tomaten verdampt is. Roer de rijst erdoor zodat de rijst helemaal onder de sofrito zit en voeg hieraan 600 ml bouillon toe.
Laat alles 13 minuten zachtjes pruttelen terwijl je af en toe de boel omschept. Mocht het te droog worden schenk dan wat extra bouillon erbij.
Gooi de doperwten er door en druk de coquilles in de rijst. Laat nog 5 minuten zachtjes koken en draai de coquilles halverwege om.
Schep alles om, breng op smaak met zout en eventueel nog wat peper.
Bestrooi met peterselie en haal van het vuur. Laat nog eventjes een paar minuutjes staan voor je de rijst serveert.