Cocosmelk, miso, agave, gember ijs

Cocosmelk, miso, agave, gember ijs. Een simpel recept voor een heel bijzonder maar ontzettend lekker ijs. De moeite waard het te proberen.

Als blogger krijg je soms door een PR bureau producten opgestuurd. Altijd leuk om dingen te ontvangen en redelijk vaak zit er wat tussen waar ik met Bijzonder Spaans mee uit de voeten kan. Soms ook niet. Afgelopen keer kreeg ik van Kroon op het Werk onder andere miso soep toegestuurd. Niet echt een Spaans product, maar…………………:

Een tijdje geleden alweer kwam ik een recept tegen van de Noord-Ierse Trish Deseine in de Spaanse Elle Cocina. IJs van cocosmelk, miso, agave en gember. Dat klonk wel erg bijzonder en spannend.
Toen ik het pakje miso in mijn handen had, herinnerde ik mij dat recept en kreeg mijn nieuwsgierigheid de overhand. En zo probeerde ik het recept van Trish uit.
De reden waarom ik het recept met jullie deel is omdat dit zo ontzettend eenvoudig en verrassend lekker is en mij gevraagd werd het toch te plaatsen ondanks het feit dat het niks met Spanje te maken heeft. Ach, moet kunnen toch…………..??
Dus bij deze Tertia;)

Cocosmelk, miso, agave, gember ijs

Cocosmelk, miso, agave en gember ijs (voor ongeveer een half liter)

400 ml cocosmelk (blikje)
150 ml agave siroop
1 a 2 eetlepels rode miso pasta (MeiAsia)
100 gram geconfijte gemberbolletjes (uit een potje)

Cocosmelk, miso, agave, gember ijs

Snij de gember in hele kleine stukjes en zet apart.
Meng in een blender cocosmelk, miso en agavesiroop tot je een gladde licht schuimige mengsel hebt.
Hevel over naar een ijsmachine en laat draaien tot het ijs dik begint te worden. Voeg nu de gember eraan toe (zodat ze niet op de bodem zakken en daar blijven) en draai verder tot het ijs klaar is.

Cocosmelk, miso, agave, gember ijs

Mocht je geen ijsmachine hebben kun je het ijs in een metalen bak in de vriezer zetten. Haal om het half uur eruit en roer alles goed om, om ijskristallen te voorkomen. Herhaal dit weer na 30 minuten en voeg de gember toe en zet weer weg in de vriezer. Roer alles om het half uur goed door tot het ijs hard genoeg is om te serveren.

Cocosmelk, miso, agave, gember ijs

Serveer het ijs en decoreer nog met wat extra gember en eventueel wat gembersap.

Cocosmelk, miso, agave, gember ijs