Ensalada de lentejas con verduritas cruda (linzensalade met rauwe groenten)
Ensalada de lentejas con verduritas cruda (linzensalade met rauwe groenten).
Het is misschien niet het meest geweldige weer voor een zomerse salade momenteel. Gelukkig zijn de voorspellingen een stuk beter voor het einde van de week en komt dit recept dan van pas.
Een lekkere en gezonde salade met linzen en rauwe groenten die je fijnhakt in je keukenmachine. En zo gemaakt. Simpeler kan niet. Samen met een eenvoudige sherry vinaigrette een heel fijn gerecht. De rauwe groenten geven een crunch aan de salade. Lekker als lunch of als bijgerecht bij bijvoorbeeld een stukje gerookte makreel.
Ensalada de lentejas con verduritas cruda (voor 2 personen als lunch)
1 blikje biologische linzen van 400 gram
halve rode paprika
halve gele paprika
4 sperziebonen
100 gram wortel
100 gram bloemkool (alleen de roosjes)
blaadjes van een 2 takjes basilicum
4 stengels peterselie
10 sprieten bieslook
8 eetlepels olijfolie
4 eetlepels sherryazijn
peper en zout
tuinkers
Laat linzen uitlekken en spoel af met water tot er geen schuim meer is. Hevel over naar een grote schaal.
Hak alle groenten met een hakmachine fijn. Voeg aan de linzen toe.
Snij de kruiden fijn en meng door de salade.
Maak een vinaigrette door de sherryazijn goed door de olijfolie te kloppen en breng op smaak met peper en zout.
Meng dit door de salade, bestrooi met wat tuinkers en serveer.
Ook erg lekker met fijngesneden kappertjes en gedroogde zontomaatjes erdoor.