Mejillones con jamón Serrano y Jerez (mosselen met Serrano ham en sherry)

Mejillones con jamón Serrano y Jerez (mosselen met Serrano ham en sherry).

Het is Nationale Mosselweek deze week. Heerlijk hoor mosselen.
Dit keer een receptje van mosselen met Serrano ham en sherry afgeleid van een recept uit de BBC Good Food Magazine.
Gebruik niet teveel van de zoute Serrano ham wil je een mooie balans vinden in het gerecht. De ham maakt het snel erg zout.

Mejillones con jamón Serrano y Jerez (mosselen met Seranno ham en sherry)

Mejillones con jamón Serrano y Jerez (voor 2 personen als voorgerecht)

 

1 kilo mosselen
2-3 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 knoflooktenen, fijngesneden
4 plakken (70 gram serranoham), van vet ontdaan en fijngesneden
120 ml Fino sherry
zwarte peper
peterselie, fijngesneden

Mejillones con jamón Serrano y Jerez (mosselen met Seranno ham en sherry)

Leg de mosselen in een bak water, verwijder die blijven drijven en kapot zijn. Laat ze uitlekken in een vergiet.
Verhit de olijfolie en bak op een zacht vuur de ui tot hij doorzichtig is maar nog niet bruin (zo’n 5 minuten). Voeg hieraan de knoflook toe en zodra deze begint te ruiken schenk je de sherry erbij.
Laat aan de kook komen en voeg hieraan de mosselen toe. Leg een deksel op de pan en laat 5 minuten koken tot ze open zijn. Roer een paar keer tijdens het koken de mosselen om.
Zet het vuur uit, bestrooi met de ham en roer alles nog eens goed door. Bestrooi met peterselie en wat zwarte peper en serveer direct.

Mejillones con jamón Serrano y Jerez (mosselen met Seranno ham en sherry)