Migas, morcilla, chorizo, pancetta y huevo (brood, bloedworst, chorizo, pancetta en ei)
Migas, morcilla, chorizo, pancetta y huevo (brood, bloedworst, chorizo, pancetta en ei).
Dit keer een ontbijtje op de blog. Nou ja, ontbijtje…… niet bepaald een licht gerecht maar voor zo nu en dan echt heel erg lekker. En ook nog eens niet zo ontzettend moeilijk te maken. Met daarbij een, op zijn Spaans, gebakken eitje, wat bijna gefrituurd is. Lekkere combi en ideaal voor een luie zondagmorgen.
Migas is van origine een gerecht gemaakt van overgebleven oud brood of torta’s. Elke provincie in Spanje heeft zo zijn specialiteit. VariĆ«rend van migas met sardines tot chorizo of druiven. Maar de basis is altijd brood. Fijn weekend allemaal!
Migas, morcilla, chorizo, pancetta y huevo (voor 2 personen)
200 gram oud zuurdesem brood, in blokjes gesneden
50 gram morcilla (bloedworst) in blokjes gesneden
50 gram chorizo in blokjes gesneden
50 gram pancetta, in blokjes gesneden
2 eieren
3 flinke tenen knoflook ongepeld
snuf gerookte paprikapoeder
peterselie, fijngesneden
peper en zout
olijfolie
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de knoflook tenen 2 minuten. Roer de pancetta erdoor en bak nog eens 2 minuten mee. Voeg morcilla, chorizo en brood erbij en bak alles ongeveer 5 minuten om tot het brood knapperig is geworden. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
Voor de eieren:
Breek een van de eieren voorzichtig in een kommetje zodat hij heel blijft. Verhit een kleine koekenpan met een flinke laag olie tot deze begint te walmen. Laat het ei, dicht bij de rand van de pan, in de olie glijden. Pas op, het spet! Lepel wat van de hete olie over het ei en haal met een schuimspaan eruit zodra het eigeel van boven iets gestold is. Leg op de migas. Bak het volgende ei op dezelfde wijze.
Bestrooi voor het opdienen met peterselie, een goeie draai zwarte peper, wat zout en eventueel nog wat gerookte paprikapoeder.
Aangepast van een recept uit het boek Tapas Revolution van Omar Allibhoy