Pato, manzana y miel

Ik ben een groot fan van het Spaanse internet kookprogramma Robin Food TV. Gastheer en kok David de Jorge heeft vaak de Baskische sterrenkok Martín Berasategui te gast en samen maken zij de meest heerlijke en inspirerende recepten. Dit keer eend in combinatie met appels en een honingmengsel van specerijen. Dit recept maakte ik afgelopen weekend en kreeg het verzoek het op de blog te plaatsen omdat dit gerecht heel geschikt is voor de Kerst. Met zulke enthousiaste reacties geef  ik daarom graag het recept in het Nederlands. Met dank aan Robin Food TV.

Voor dit recept begin je eerst met het maken van het honingmengsel die bestaat uit 200 gram honing, 2 stuks steranijs, 10 gram peperkorrels en twee kleine mooi stokjes kaneel. Laat de honing in een pannetje aan de kook komen, voeg hieraan de kruiden toe en laat 5 minuutjes zachtjes koken zodat alle smaken goed in de honing kunnen trekken.

Snij het vet van twee mooie grote eendenborstfilets en snij vervolgens het vlees in gelijke blokjes van ongeveer 1,5 cm. Schil drie appels en snij deze in gelijke blokjes zoals de eend en rijg twee blokjes eend en twee blokjes appel om en om aan een prikker.

Bestrooi de spiesjes met peper en zout en kwast het honingmengsel lichtjes over de spiesjes. Bak de spiesjes twee minuten aan alle kanten om in wat hete olijfolie in een grill- of koekenpan. Kwast het restant van het honingmengsel erover en bak nog een kleine twee minuten. Serveer warm.

Dit recept is voor 4 personen.

Bron: Robin Food TV