Potaje de alubias, salchichas y pasta (soep met bonen, worst en pasta)
Potaje de alubias, salchichas y pasta is een soep met bonen, worst en pasta. Weer een hartverwarmend soepje op de blog. Een maaltijdsoep dit keer. Lekker met dit weer nu. En ja, een combinatie van bonen en pasta. Raar? Nee niet in Spanje.
Mocht je gedroogde kidneybonen willen gebruiken, ga dan als volgt te werk: Laat de bonen een nacht weken in een schaal met een ruime hoeveelheid water. Giet af en kook ze in ruimschoots schoon water zonder zout (anders blijven ze niet stevig en vallen uit elkaar) in ongeveer 30-45 minuten beetgaar. Maar kant en klaar uit een blik of pot gebruiken kan ook. Spoel ze dan goed af onder koude stromend water voor gebruik.
De gekleurde pasta die je op de foto ziet is een spelt pasta die ik kocht bij Delicious Food in de Westerstraat in Amsterdam. Ontzettend lekker. Maar ook die kun je vervangen voor een pastasoort die je lekker vind.
Potaje de alubias, salchichas y pasta (voor 4 personen)
120 gram kidney bonen
2 worteltjes, in blokjes gesneden
150 gram verse worst
1 knoflookteen, gesneden
1 ui, fijngesneden
1 bleekselderij stengel, in dunne plakjes gesneden
100 gram kleine soort pasta
1/2 theelepel gedroogde tijm
peterselie, fijngesneden
3 eetlepels olijfolie
zout en vers gemalen peper
Verhit de olijfolie en bak hier op een zacht vuur de ui glazig. Voeg knoflook toe en de stukjes worst en bak op hoog vuur alles om tot de stukjes worst een beetje bruinen.
Doe de bleekselderij en wortel erbij, bestrooi met tijm en bak kort even mee. Schenk er zoveel water bij dat alles flink onder water staat. Breng aan de kook, schuim af en laat zachtjes 15 minuten koken.
Voeg pasta en bonen toe en laat koken tot de pasta al dente is. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met peterselie en serveer direct.