Membrillo con chocolate y ralladura de naranja (kweepeer in chocola en sinaasappelrasp)
Membrillo con chocolate y ralladura de naranja.
Een tijdje geleden heb ik een recept van membrillo met noten op deze blog geplaatst. Heerlijk hoor dat recept maar ik had er zoveel van gemaakt dat ik er met een deel ervan wat anders heb gemaakt.
Ik ben nou eenmaal dol op chocola en wel de pure variant en dacht waarom niet die twee combineren? Beetje sinaasappelrasp erover en je hebt een geweldig lekkere combi!
Je kunt het amper een recept noemen, maar meer een idee om wat anders met membrillo te doen dan bij een kaas plateau te serveren. Of zoals ik het als kind kreeg, op brood als broodbeleg.
En mocht je geen liefhebber zijn van puur dan kun je het natuurlijk ook met melkchocolade maken. Ook kant en klare membrillo is natuurlijk van toepassing hier.
Lekker hoor dit, bij de koffie….
Membrillo con chocolate y ralladura de naranja
175 gram membrillo
100 gram chocolade 72%
rasp van een sinaasappel
Rasp de sinaasappel en zet apart in een kommetje
Snij de membrillo in smalle reepjes of kleine blokjes.
Verhit een pan met een bodempje water met daarop een kom. Smelt hierin al roerend 3/4 van de in stukjes gebroken chocolade. Haal van het vuur en roer de overige 1/4 van de chocolade erdoor tot deze gesmolten is.
Vet met wat bakspray een rooster in.
Wentel met behulp van 2 lepels of vorken voorzichtig de reepjes of blokjes membrillo door de chocolade en leg op een rooster zodat ze kunnen uitlekken.
Bestrooi met de sinaasappelrasp en laat de chocolade hard worden.
Bewaar in een luchtdichte doos in de koelkast.