Carne de membrillo con nueces y pistachos (kweeperen pasta met walnoten en pistachenoten)

image_printprintfriendly version

Ja hoor, ze zijn er weer. Kweeperen! Dat betekent dat we weer membrillo kunnen maken.
Dit keer een andere en veel makkelijkere manier die ik ergens tegenkwam in een van mijn Spaanse kooktijdschriften. Carne de membrillo con nueces y pistachos.
De kweeperen worden eerst zacht gekookt en daarna in een suikerstroop tot pasta ingekookt.
En het maakt het net even aparter om er noten in te verwerken zoals walnoten die ook weer in het seizoen zijn. Een prachtige combi samen met pistachenootjes.

Geef de membrillo bij een kaasplankje zoals deze met Manchego, Cabrales en Monte Enebro.

Carne de membrillo con nueces y pistachos (kweeperen pasta met walnoten en pistachenoten)

Carne de membrillo con nueces y pistachos

3 grote kweeperen
450 gram suiker
1/2 citroen
25 gram walnoten/25 gram pistachenoten, beide fijngehakt
zonnebloemolie

Carne de membrillo con nueces y pistachos (kweeperen pasta met walnoten en pistachenoten)

Was de kweeperen goed en droog ze. Snij in stukken zonder ze te schillen (verwijder wel het klokkenhuis).
Verwarm een pan met water, doe hier de stukken kweepeer in en kook tot ze heel zacht zijn geworden. Giet af en laat afkoelen in een vergiet.
Verwarm 125 ml water met het citroensap en de suiker en maak al roerend een ingedikte suikersiroop.
Voeg hier de stukken kweepeer aan toe en kook, terwijl je af en toe roert, tot je met je pollepel een streep over de bodem van de pan kunt trekken. Pureer alles grof met een staafmixer.
Verhit opnieuw en laat al roerend inkoken tot je pollepel recht op in de massa blijft staan en het op een soort deegbal lijkt als je hem omschept. Voeg de noten toe.
Lepel in een licht met zonnebloemolie ingevette vorm en laat afkoelen totdat hij hard geworden is. Snij in reepjes of blokjes.

Carne de membrillo con nueces y pistachos (kweeperen pasta met walnoten en pistachenoten)

Afgeleid van een recept uit Saber Cocinar

 

 

2 Comments

  1. Anja november 12, 2015 at 20:46

    Tijdens een tapas workshop at ik voor het eerst kweeperengelei met manchego kaas. Een heerlijke combinatie! Het recept voor de gelei kregen we niet (geheim van de kok misschien?). Ik ga dit recept zeker bewaren!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »