Plant based champignonsoep

Plant based champignonsoep, een super makkelijk recept voor een soep met gekarameliseerde ui, bieslook en hazelnoten als topping.

Weer een recept voor een plant based soep, zoals de eerdere soepen zoals met broccoli en die met romanesco welke ik al eerder op de blog plaatste en die geïnspireerd zijn op het recept van Christine Wong. Omdat ik het erg lekker vind en het weer eens een totaal andere benadering is.
Ik hou ontzettend van heerlijke dikke fluweelzachte soepen en deze plant based champignonsoep is dat zeker ook. En mocht je de soep te dik vinden kun je er altijd wat water aan toevoegen om hem dunner te maken.
Ontzettend lekker met wat gekarameliseerde ui en bieslook. En voor de crunch kun je er grof gehakte geroosterde hazelnoten overheen strooien die ik dus helaas vergeten was bij het fotograferen van deze soep.

Plant based champignonsoep

Plant based champignonsoep (voor 2 à 3 personen)

 

400 gram champignons
2 eetlepels olijfolie of 2 eetlepels roomboter
1 ui, gesneden
theelepel gedroogde tijm
theelepel gedroogde rozemarijn
theelepel gedroogde oregano
1 theelepel knoflookpoeder
75 gram cashewnoten, 2 uur geweekt
2 eetlepels edelgist vlokken
2 eetlepels shoyu
sap van een halve citroen
gekarameliseerde ui, gebakken champignons, bieslook, geroosterde hazelnoten als topping

Plant based champignonsoep

Verhit olijfolie in een pan en bak de champignons goudbruin. Voeg hieraan de ui toe en laat nog een aantal minuten meebakken tot de ui zacht geworden is.
Bestrooi met tijm, rozemarijn, oregano en knoflookpoeder en breng op smaak met peper en zout. Bak alles een paar minuten om.
Voeg water toe tot de champignons onderstaand en laat zachtjes 10-15 minuten koken.

Hevel alles over naar een blender (bewaar een paar champignons ter decoratie). Voeg hieraan de afgespoelde cashewnoten toe, samen met de edelgistvlokken en pureer tot een gladde massa. Voeg eventueel water toe mocht je het te dik vinden.
Hevel weer over naar je pan, warm alles goed door en breng op smaak met citroensap, shoyu, peper en zout.

Plant based champignonsoep
Decoreer met gekarameliseerde ui, gebakken champignons, bieslook en grof gehakte geroosterde hazelnoten.