Zomersalade met gamba’s

Zomersalade met gamba’s – een eenvoudig recept voor een zomerse salade met gamba’s, venkel, grapefruit, dragon en dille en een citroen yoghurt saus.

Met dit weer heb ik weinig zin om lang in de keuken te staan. Liever ga ik voor mooie salades zoals deze zomersalade met gamba’s. Ik had nog wat prachtige grote garnalen dus waarom die niet combineren met venkel en grapefruit? Een waanzinnige mooie en frisse combinatie. Zeker de moeite waard om dat eens te proberen. Met een lekker stuk brood erbij hoef je niet lang in de keuken te staan met dit prachtige zomerse weer. Want wie heeft daar nu echt zin in?

Zomersalade met gamba's

Het recept is geschikt voor 2 personen.

Zomersalade met gamba’s

 

6 grote gekookte gamba’s
1 venkelknol
1 grapefruit
paar takjes dragon
paar takjes dille
rucola
4 eetlepels Griekse yoghurt
sap van 1 citroen
versgemalen zwarte peper
zout
fijn gesneden dragon

 

Zomersalade met gamba's

Maak de saus door de Griekse yoghurt te mengen met het sap van 1 citroen en wat fijngesneden dragon. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en laat staan zodat de smaken zich ontwikkelen.
Snij de boven en onderkant van een grapefruit en verwijder met een mes de schil ervan. Zorg dat je al het witte van de schil weghaalt. Snij daarna met een mesje, tussen de vliesjes, het vruchtvlees eruit en zet deze apart.

Zomersalade met gamba's

 

Pel de garnalen en haal het darmkanaal eruit. Bewaar eventueel de koppen en de schalen om bouillon te maken zoals in dit recept.
Snij de venkelknol in fijne plakjes.
Leg de rucola op een grote schaal met daarop de venkel, garnalen, stukjes grapefruit en voeg hieraan de dille en dragon toe.
Lepel er wat van de dressing overheen of serveer apart.

Of maak een apart bord voor beide. Net zo makkelijk. En nu genieten met een mooi glas witte wijn erbij. Heerlijk die zomer!

Zomersalade met gamba's