Sopa de gambitas grises (garnalensoep)

image_printprintfriendly version

Een heel simpel gerechtje maar zo vreselijk lekker! En zo benut je ook ten volle de smaak van de hele garnaal. Je kunt dit natuurlijk ook met grotere gamba’s doen in plaats van de kleine Hollandse garnaaltjes.

Sopa de gambitas gris (garnalensoep)

Sopa de gambitas gris (voor 2 personen)

500gram pelgarnalen
25 ml witte vermouth
water
1 theelepel gerookte paprikapoeder
(slag)room (naar smaak)
peper en zout
2 eetlepels olijfolie

Sopa de gambitas gris (garnalensoep)

Pel de garnalen en bewaar de schillen en de koppen.
Verhit de olijfolie en doe hier de schillen en koppen bij. Roerbak en bestrooi met de paprikapoeder. Roer alles goed, giet de vermouth erbij. Laat een minuut koken en schenk er zoveel water bij dat alles onderstaat.
Laat 15 minuten met een deksel op de pan zachtjes koken.
Hevel de soep over naar een bleder en pureer fijn. Bekleed een zeef met kaasdoek en zeef de soep.
Zet de soep opnieuw op een zacht vuur, roer de (slag)room erdoor, voeg de garnaaltjes aan de soep zodat ze warm worden en breng op smaak met peper en zout.
Serveer met lekker brood.

Sopa de gambitas gris (garnalensoep)

4 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »