Sopa de gambitas grises (garnalensoep)

Een heel simpel gerechtje maar zo vreselijk lekker! En zo benut je ook ten volle de smaak van de hele garnaal. Je kunt dit natuurlijk ook met grotere gamba’s doen in plaats van de kleine Hollandse garnaaltjes.

Sopa de gambitas gris (garnalensoep)

Sopa de gambitas gris (voor 2 personen)

500gram pelgarnalen
25 ml witte vermouth
water
1 theelepel gerookte paprikapoeder
(slag)room (naar smaak)
peper en zout
2 eetlepels olijfolie

Sopa de gambitas gris (garnalensoep)

Pel de garnalen en bewaar de schillen en de koppen.
Verhit de olijfolie en doe hier de schillen en koppen bij. Roerbak en bestrooi met de paprikapoeder. Roer alles goed, giet de vermouth erbij. Laat een minuut koken en schenk er zoveel water bij dat alles onderstaat.
Laat 15 minuten met een deksel op de pan zachtjes koken.
Hevel de soep over naar een bleder en pureer fijn. Bekleed een zeef met kaasdoek en zeef de soep.
Zet de soep opnieuw op een zacht vuur, roer de (slag)room erdoor, voeg de garnaaltjes aan de soep zodat ze warm worden en breng op smaak met peper en zout.
Serveer met lekker brood.

Sopa de gambitas gris (garnalensoep)

4 Comments

  1. Erik mei 13, 2017 at 20:57

    Buenas Didi, vanavond hebben we erg lekkere supergrote gamba’s gegeten. Ik ga gewoon met de leftovers de bouillon proberen te maken. Mislukt het – soit; lukt het – mooi. Heb hiervoor wel je receptuur gebruikt, dus met de noilly prat etc. Ook nog witte kookwijn er doorheen gemikt, kruidjes etc. Ben erg benieuwd. Lijkt me ok voor fideos! Kan ik de bouillon ook invriezen?

    • bijzonder spaans mei 14, 2017 at 11:58

      Oh maar dat gaat je vast en zeker wel lukken Erik die bouillon en ja je kunt de bouillon prima invriezen! Ben heel benieuwd hoe je de bouillon vind:) fijne zondag!

  2. Erik mei 16, 2017 at 21:32

    Hoi Didi,
    We durfden het uiteindelijke resultaat toch niet te gebruiken. Hebben alsnog fideos gemaakt, maar dan met een bouillontabletje. Volgende keer beter…

    • bijzonder spaans mei 17, 2017 at 06:27

      Hoi Erik,
      Jammer!!! Jullie hebben toch wat gemist dan. Volgende keer wel doen hoor! Is veel lekkerder, maar ach een bouillon tabletje werkt natuurlijk ook:)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »