Vinagreta de mejillones (vinaigrette van mosselen)

Het ontbreekt mij helaas door drukte de laatste tijd om naar Robin Food TV te kijken. Wat een leuk en fijn kookprogramma is dat en zo heerlijk Spaans, echt de moeite waard om te kijken. David de Jorge kookt in zijn programma geregeld met gasten zoals sterren chefkok Martín Berasategui en de van origine Baskische Aran Goyoaga, van de waanzinnige mooie blog Cannelle Et Vanille.
Enige tijd geleden maakte David Jorge samen met Martín Berasategui een vinaigrette van mosselen. Dat leek zo spannend en simpel, dat ik het dan ook een keer wilde uitproberen.


Dit weekend had ik vrienden te eten en schotelde ze als aperitief mejillones gratinados voor en doordat ik een zak van 2 kilo had, bleven er heel wat mosselen over. Een mooie gelegenheid het recept van vinagreta de mejillones te maken de volgende dag. En het was absoluut lekker, al had ik niks anders verwacht.

Voor dit recept heb je gekookte mosselen nodig. Mocht je ze zelf klaarmaken, bewaar dan wat van het kookvocht.

vinagreta de mejillones

100 gram gekookte mosselen zonder schelp
100 gram mayonaise
100 ml visbouillon (of kookvocht van de mosselen)
3 ml sherryazijn
wat druppels citroensap
peper

Doe mosselen, mayonaise, visbouillon (of kookvocht) en de sherryazijn in een maatbeker of keukenmachine. Pureer alles heel fijn. Schenk de saus door een fijne zeef en breng op smaak met wat peper en wat citroensap. Schenk over mosselen of over een lekker stukje vis en bestrooi eventueel met wat peterselie of bieslook.


Bron: Robin Food TV