Mejillones gratinados

Gegratineerde mosselen…. heerlijk!!… en zo eenvoudig te maken. En je verrast er je vrienden mee als tapa bij een lekker glaasje wijn of als voorgerecht. Ging hier zo op!

Mejillones gratinados (voorgerecht voor 4 personen)

1 kilo mosselen

Voor de picada:
1 knoflookteen
5 eetlepels paneermeel of beschuitkruim
4 eetlepels goede olijfolie extra virgen
eetlepel fijngesneden peterselie
zout
peper


Spoel de mosselen goed in een bak met water en verwijder eventuele beschadigde exemplaren.
Laat ze in een pan op hoog vuur opengaan. Verwijder de lege schelp zodat je de schelp met mossel overhoudt en leg deze op een bakplaat.
Maak de picada door in een schaaltje paneermeel of beschuitkruim met de fijngesneden knoflookteen en peterselie te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
Vul elke mosselschelp met mossel met de picada en druppel er wat goede olijfolie over.
Gratineer 5 minuten in de oven.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »