Terrine van 3 kleuren paprika

Voor de foodswap van Es maakte ik deze fijne terrine van 3 kleuren paprika op olijfolie met knoflook, laurier en tijm. Lekker als bijgerecht of als tapa: bijvoorbeeld op een toastje/geroosterd broodje met een beetje ansjovis. Bijgaand het recept van de terrine:

Terrine van 3 kleuren paprika (voor 6 personen)

2 rode paprika’s
2 gele of oranje paprika’s
2 groene paprika’s
2 teentjes knoflook
zeezout
gekneusde sechuanpeperkorrels of zwarte peperkorrels
extra virgen olijfolie
takje tijm
laurierblaadje

Verwarm de oven op 220 graden en leg de paprika’s in een ovenschaal en overgiet met wat olijfolie.
Bak de paprika’s ongeveer een half uurtje tot het vel begint te blakeren. Haal ze uit de oven en doe ze in een plastic zak, knoop die dicht en laat ze daarin tot lauwwarm afkoelen. Hierdoor laat het velletje makkelijker los.


Haal ze uit de zak en haal het velletje eraf, verwijder kroontje en zaadlijnen en zaadjes. Pel de knoflook en snij hem in flinterdunne plakjes.
Leg de paprika en plakjes knoflook in lagen in een glazen pot, waarbij je elke laag bestrooit met wat peper en zout en deze besprenkelt met een laagje olijfolie. Eindig met een takje tijm en een laurierblaadje.
Laat de terrine 24 uur in de koelkast marineren. Mocht je hem willen bewaren kun je hem goed afgesloten een uur in kokend water zetten zodat hij langer houdbaar is.

 

Naar het recept van Stéphane Reynaud uit patés & terrines