Kumquats con chocolate (kumquats met chocolade)
Kumquat is een kleine citrusvrucht en is heerlijk in combinatie met chocola. De smaak zit een beetje tussen een sinaasappel en een citroen in. Door ze eerst in water te koken en daarna in suikerwater, gaat het bittere van de schil eraf. Dezelfde methode zoals in het recept van orangettes sanguinas con chocolate en van confitura de ruibarbo con naranja y jengibre die ik al eerder op deze blog plaatste.
Kumquats con chocolate
doosje kumquats
75 gram suiker
150 gram pure chocolade, klein gesneden
eventueel kaneel, suiker, gemalen peper of chili vlokken (naar smaak)
Was de kumquats.
Breng water aan de kook en laat de kumquats 2 minuten meekoken. Giet af.
Verhit 200 ml water met de suiker en breng aan de kook. Leg hier de kumquats weer in en laat op een zacht vuur 20 minuten koken. Giet af en laat afkoelen.
Laat au bain marie 100 gram chocolade al roerend smelten. Haal de schaal van het vuur en roer het restant van de chocolade erdoor tot deze gesmolten is. Voeg hieraan specerijen naar wens toe en doop de kumquats in het chocolademengsel. Laat op een bakpapier opstijven.