Tortilla de pimientos de Padrón y ajo tierno (tortilla met pimientos de Padrón en jonge knoflook)
Tortilla de pimientos de Padrón y ajo tierno (tortilla met pimientos de Padrón en jonge knoflook)
Westland Peppers teelt pimientos de Padrón hier in Nederland. Heel erg fijn en deze zijn te krijgen op hun site www.westlandpeppers.com.
Ik kreeg ze door Kroon op het Werk toegestuurd om uit te proberen wat ik maar al te graag deed. De pimientos zaten in een aluminium bakje samen met wat olijfolie en zout en daarop aanwijzingen hoe in de oven te bereiden. Twintig minuten op 175 graden……
Dat heb het niet gedaan, want ik maak ze liever klaar op de traditionele wijze die ik al een keer plaatste op de blog. In loeihete olijfolie bakken, wat zout erover en klaar. Het kost je 3-4 minuten in plaats van 20.
Lekker om ze als tapa te eten en afwachten wie die hete peper te pakken heeft, maar je kun ze ook verwerken in een tortilla.
Voor de foto heb ik de steeltjes eraan gelaten, mag natuurlijk…. maar je kunt ze niet eten. Dus wel handig om ze voor je het ei erbij doet te verwijderen.
Tortilla de pimientos de Padrón y ajo tierno (voor 1 persoon)
2-3 eieren p.p
3 pimientos de Padrón
1 stengel jonge knoflook of knoflook bieslook, fijngesneden
zeezout en peper
2 eetlepels olijfolie
Was en droog de pimientos.
Kluts eieren los en schuimig. Meng met de 2/3 van de knoflook.
Verhit olijfolie in een ovenbestendige koekenpan. Als de olijfolie gloeiend heet is, gooi de pimientos erbij. Leg een deksel op de pan en bak 3 à 4 minuten. Roer om de minuut alles even om.
Bestrooi met peper en zout (en snij de steeltjes er eventueel af). Zet ondertussen de grill aan.
Voeg het geklutste eimengsel aan de pepers toe, verlaag het vuur tot middelmatig en bak tot de onderkant gestold is.
Plaats de pan een aantal minuten onder de hete grill tot de bovenkant gaar en bruin is.
Bestrooi met de rest van de knoflook en serveer direct!