Acelgas a la Catalana (gekleurde snijbiet met rozijnen en pijnboompitten)
Acelgas a la Catalana (gekleurde snijbiet met rozijnen en pijnboompitten)
Dit is een variatie op het traditionele Catalaanse recept van ‘Espinacas a la Catalana‘. In plaats van spinazie heb ik prachtige gekleurde snijbiet gebruikt. Erg lekker! En het staat ook nog eens zo mooi op tafel al die kleuren.
Acelgas a la Catalana (voor 2 personen)
200 gram gekleurde snijbiet
1 hele gepelde knoflookteen
handje pijnboompitten
handje rozijnen
6 eetlepels olijfolie
peper en zout
Laat pijnboompitten en rozijnen een uurtje in koud water weken en wellen.
Was de snijbiet en snij in stukken. Dep met een theedoek droog.
Laat pijnboompitten en rozijnen uitlekken.
Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan. Bak hierin de knoflook op een zacht vuur tot hij lichtbruin is en haal uit de olie.
Voeg al roerend de pijnboompitten en rozijnen aan de hete olie toe en roerbak tot de pijnboompitten wat bruin geworden zijn. Gooi de snijbiet hierbij en roerbak met een houten lepel een aantal minuten tot je de gewenste gaarheid hebt verkregen.
Bestrooi met peper en zout en serveer direct.
Zijn ze niet prachtig al die kleuren?