Rabarber chutney

Rabarber chutney

Jonge kas rabarber, heerlijk! Ik ben er dol op en word altijd ontzettend blij als ik het tegenkom. Mooie roze stengels. Ik heb er een lekkere chutney van gemaakt. Een een keertje geen Spaans recept is toch ook niet erg?

Rabarber chutney

Rabarber chutney (voor 300 ml)

700 gram jonge kas rabarber, in stukjes van 2 cm gesneden
75 gram gedroogde cranberries
2 rode uien, fijngesneden
175 gram suiker
75 ml ciderazijn
1 eetlepel geraspte gember (stukje van ongeveer 2 cm)
2 knoflookteentjes, heel fijn gesneden
1 volle theelepel korianderzaad (fijngewreven in een vijzel)
1/2 theelepel kaneelpoeder
1/2 theelepel kruidnagelpoeder
1/4 theelepel gedroogde verpulverde guindilla of gedroogde verpulverde cayennepeper of chilivlokken

Rabarber chutney

Verwarm op een laag vuur de suiker, ciderazijn, gember, knoflook, koriander, kaneel, kruidnagel en guindilla of cayenne in een pannetje en roer tot de suiker is opgelost.
Voeg hieraan de rabarber, uien en cranberries. Laat aan de kook komen en laat 3-5 minuten koken tot de rabarber zacht is. Zet het vuur uit en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Bewaar in steriele potten in de koelkast.

Rabarber chutney

 

 

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »