Ensalada de remolacha, manzana y nueces (bietensalade met appel en walnoten)

image_printprintfriendly version

Ensalada de remolacha, manzana y nueces is echt een hele lekkere herfst salade. En deze bietensalade met appel en walnoot is zo mooi als je gekleurde bietjes gebruikt zoals ik gedaan heb. Het wordt er meteen een heel kleurig bordje van. Plus de combinatie met walnoten, appel, ui en dragon is top. Mijn nieuwe favo lunchgerecht!

Ensalada de remolacha, manzana y nueces (bietensalade met appel en walnoten)

Ensalada de remolacha, manzana y nueces (voor 4 personen)

500 gram gepofte bietjes, kant en klaar of zie recept hieronder
1 appel
1 rode ui, in ringen gesneden
blaadjes van een takje dragon
handjevol walnoten, in stukjes
3 eetlepels moscatelazijn of sherryazijn
6 eetlepels olijfolie extra virgen
zwarte peper en zout
zachte geitenkaas (optioneel)

Ensalada de remolacha, manzana y nueces (bietensalade met appel en walnoten)

Snij de bietjes in kwarten of stukjes en leg in een schaal.
Was de appel, snij in vieren en verwijder het klokkenhuis. Snij in kleine stukjes. Leg samen met de uienringen in de schaal bij de bietjes.
Maak een vinaigrette door al kloppend de olijfolie bij de azijn te schenken en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Schenk over de bietjes en bestrooi met de dragon en de walnoten. Laat een uurtje staan zodat de smaken mooi kunnen combineren.

Ook heel erg lekker met wat verkruimelde geitenkaas.

Ensalada de remolacha, manzana y nueces (bietensalade met appel en walnoten)

Remolacha al horno

500 gram gekleurde kleine bietjes van dezelfde grootte
4 takjes tijm
3 knoflooktenen ongepeld
50 ml olijfolie
zout en peper

Verwarm de oven op 180 graden.
Was de bieten goed af en droog ze.
Leg 2 grote vellen aluminiumfolie op een werkblad zo dat het een kruis vormt. Leg de bieten in het midden, samen met de knoflook en takjes tijm.
Bestrooi met zout en geef er een flinke draai peper over en schenk de olijfolie erbij.
Breng het bovenste vel aluminiumfolie met de snijkanten naar elkaar en vouw dicht. Wel zo dat er wat ruimte tussen de bieten en de vouw ontstaat. Doe hetzelfde met het onderste vel en zet het pakket in een ovenschaal.
Schuif de schaal in de oven en pof de bietjes 1,5 uur beetgaar tot gaar.
Haal uit de oven en knip voorzichtig in het bovenkant zodat er stoom kan ontsnappen.
Laat afkoelen tot je de bieten vast kunt pakken en snij met een mes de onderkant eraf. Wrijf met je vingers het buitenste velletje eraf en herhaal dit met alle bietjes.

Ensalada de remolacha, manzana y nueces (bietensalade met appel en walnoten)

 

4 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »