Paella marinera

image_printprintfriendly version

Una buena paella! Op de blog mag paella natuurlijk niet ontbreken. Om eerlijk te zijn ben ik niet echt een paella eter, ik vind hem vaak te droog. Geef mij maar arroz caldoso die veel meer vocht bevat en bijna een saus/soep lijkt. Heerlijk!
Er zijn vele soorten paellas in Spanje zoals met alleen vis of vlees of een combinatie van vis en vlees samen en niet te vergeten een vegetarische paella met uitsluitend groenten. In onderstaand recept heb ik gebruik gemaakt van kokkels, langoustines en inktvis. Want de laatste mag niet ontbreken in een lekkere vis paella.

Paella marinera (voor 4 personen)

200 gram rijst
1 ui, fijngesnipperd
2 knoflooktenen, fijngesneden
1 groene paprika, in stukjes gesneden
1 tomaat, ontveld en fijn gesneden
200 gram langoustines
200 gram kokkels
200 gram inktvis, schoongemaakt en in ringen gesneden
750 ml visbouillon
6 safraandraadjes
peterselie
olijfolie

Haal de koppen van de langoustines en bak ze even aan in wat olijfolie. Voeg hier de bouillon aan toe en laat 5 minuten koken. Zeef de bouillon en druk met behulp van een lepel of stamper de langoustine koppen fijn, zodat je de sappen opvangt. Hou de bouillon apart.
Bak de inktvis op hoog vuur in een paellapan zonder olie aan. Haal uit de pan en hou apart.

Giet wat olijfolie in de paellapan en pocheer hierin de ui, de knoflook, tomaat en paprika gedurende 10 tot 15 minuten. Voeg hieraan de safraan, de inktvisringen en de rijst. Roer alles goed om.
Schenk een halve liter bouillon hier aan toe (hou de rest apart) en laat 17-20 minuten op een middelmatig vuur koken tot de rijst de bouillon heeft opgenomen en gaar is. Schenk eventueel wat meer bouillon bij als het te droog wordt.

Leg 10 minuten voor het einde van de kooktijd de langoustine staartjes half in de rijst zodat ze gaar kunnen worden.
Giet een scheutje water in een aparte pan en kook de kokkels open. Leg de kokkels op de rijst als deze gaar is en bestrooi de paella met de peterselie.

4 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »