Shortbreads met yuzu, tijm en peper

image_printprintfriendly version

Dit wilde ik altijd een keertje maken, shortbreads. De foodswap van Es Factory leende zich daar uitstekend voor. Ik heb de shortbreads met yuzu sap (een Japanse citrusvrucht) gemaakt en tijm en peper. Een erg lekkere combinatie. Yuzu sap is echter niet makkelijk te vinden en dit kun je vervangen door citroen- of limoensap.

Shortbreads met yuzu, tijm en peper

250 gram bloem
125 gram tafelsuiker
150 gram koude roomboter
1 1/2 eetlepel (tijm)honing
1 theelepel blaadjes tijm
rasp van 1 citroen
2 theelepels yuzusap (of citroen/limoensap)
1 theelepel zout
1/2 theelepel gemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Meng bloem, zout, suiker, peper, citroenrasp en tijm in een grote mengkom goed door elkaar.
Snij de koude boter in blokjes en doe dit bij het bloemmengsel samen met de honing en het yuzusap. Zet de keukenmachine aan tot je fijne kruimels hebt en het deeg begint samen te pakken.
Bekleed een bakplaat van 30 x 30 cm met bakpapier en stort het kruimeldeeg erin. Verspreid het deeg zodat je een beetje dezelfde dikte hebt overal en druk goed aan ook in de hoeken. Prik er met een vork gaatjes in.
Schuif de bakplaat 35 minuten in de oven. Laat daarna op het aanrecht op de bakplaat afkoelen. Snij als de koek lauwwarm is met een mes vierkantjes of rechthoeken en laat verder afkoelen.

6 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »