Geroosterde pompoen, met knapperige boerenkool, walnoten, dadels en tijm

image_printprintfriendly version

Geroosterde pompoen, met knapperige boerenkool, walnoten, dadels en tijm.

Herfst met zijn mooie kleuren. Ik kan daar heel blij van worden, van de kleuren dan. Niet echt van het weer….. Ben meer van de lente/zomer.
Qua eten ben ik dol op de herfst. Heerlijk hoor, de tijd van stoofschotels, paddenstoelen, kweeperen, walnoten, kastanjes en alles wat het seizoen met zich meebrengt.
Hierbij een recept met pompoen, boerenkool, tijm, walnoten en dadels om de kleuren en het seizoen te vieren.

Geroosterde pompoen, met knapperige boerenkool, walnoten, dadels en tijm - Eind project workshop Aiala Hernando

Geroosterde pompoen, met knapperige boerenkool, walnoten, dadels en tijm - Eind project workshop Aiala Hernando

Geroosterde pompoen, met knapperige boerenkool, walnoten, dadels en tijm - Eind project workshop Aiala Hernando

Geroosterde pompoen, met knapperige boerenkool, walnoten, dadels en tijm (voor 2 personen)

1 pompoen van ongeveer 750 gram.
50-100 gram boerenkool (een stronk)
5 dadels, ontpit en gehalveerd
handje walnoten, in grove stukken
3 knoflooktenen, iets geplet met een mes
10 takjes tijm
2-3 eetlepels sinaasappelsap
50 ml olijfolie
peper en zout

Verwarm de oven op 220 graden.
Snij pompoen doormidden, verwijder steel en pitten en snij in smalle partjes. Hevel over naar een ovenschaal en doe daar de knoflooktenen, tijm en boerenkool bij.
Geef er een goede draai zwarte peper over, bestrooi met wat zout en schenk de olijfolie erover. Hussel alles goed om en schuif 15 minuten in de oven.
Haal de schaal uit de oven en roer alles weer goed om. Verlaag de temperatuur naar 200 graden. Leg de dadels en de walnoten in de ovenschaal en schuif opnieuw voor 10 tot 15 minuten in de oven tot de pompoen zacht is en de boerenkool knapperig.
Haal uit de oven, besprenkel met een beetje sinaasappel en serveer direct.

Geroosterde pompoen, met knapperige boerenkool, walnoten, dadels en tijm - Eind project workshop Aiala Hernando

Geroosterde pompoen, met knapperige boerenkool, walnoten, dadels en tijm - Eind project workshop Aiala Hernando

Geroosterde pompoen, met knapperige boerenkool, walnoten, dadels en tijm - Eind project workshop Aiala Hernando

Afgelopen maand oktober deed ik een online workshop foodstyling en foodphotography bij Aiala Hernando. Ik volg haar al een tijd op Instagram en ben groot fan van haar food fotografie. Bovenstaande foto’s zijn gemaakt voor mijn eindproject. Dit hield in dat we een recept moesten bereiden en fotograferen en dat de  foto’s allemaal dezelfde uitstraling zouden moeten hebben. Mijn foto’s werden, samen met de foto’s van Lisette Gomez, gekozen door Aiala om op haar student journal gepubliceerd te worden. Ik hoef niet te melden hoe trots ik was en nog steeds ben…..

9 Comments

  1. Stefanie november 12, 2014 at 15:50

    Terecht, de foto’s zijn prachtig!!

  2. Anna november 12, 2014 at 18:23

    werkelijk schitterende foto’s!!

  3. jeanet november 12, 2014 at 21:43

    Ik vind jouw foto’s altíjd prachtig ! Maar deze zijn wel héél sfeervol !

  4. René van Bakel november 13, 2014 at 08:04

    Wat een prachtige sfeer opnames. Helemaal Otoño…

  5. Jack november 13, 2014 at 16:09

    Om eerlijk te zijn – is de helft waarom ik je foodblog volg – de recepten. Mag jij raden wat de andere helft is…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »