Tarta doblada con frutas de verano (omgevouwen taart met zomerfruit)

image_printprintfriendly version

Geen idee hoe ik aan dit recept kom. Ik weet nog wel dat ik het voor het eerst gemaakt heb toen wij met vrienden op vakantie in Frankrijk waren jaren geleden. Waarschijnlijk omdat ik iets dergelijks gegeten of gezien had.
Er was daar elke dag een markt en er lag zoveel onweerstaanbaar mooi fruit dat ik er een taartje als toetje mee wilde maken.
De keuken van het huisje wat we gehuurd hadden was een beetje behelpen met een nogal oude gasoven maar dat mocht de pret niet drukken. De kinderen waren dol op het resultaat.
Het recept heb ik opgeschreven en daarna nog vaak gemaakt. Ik was dit fijne taartje helemaal vergeten tot ik weer mooi zomerfruit zag op de markt.
Ik maakte hem destijds altijd met alleen nectarines en (witte) perziken, maar dit keer heb ik er ander fruit in gedaan als probeersel. En dat was ook erg lekker. Toch zet ik het oude recept op de blog, daarmee kun je alle kanten op.

Tarta doblada con frutas de verano

3 perziken
3 nectarines
bladerdeeg
2 eetlepels honing
100 ml creme fraiche
handjevol geroosterde pijnboompitten
handjevol gestampte gemengde noten
eigeel van een ei

Verwam de oven op 180 graden.
Schil de perziken en nectarines en snij ze in kleine stukjes. Doe in een kom met de honing, pijnboompitjes en gestampte noten. Roer de creme fraiche erdoor.
Snij een grote cirkel uit het bladerdeeg. Mocht je diepvriesbladerdeeg gebruiken plak de vierkanten goed aan elkaar vast en vorm een vierkant.
Leg het bladerdeeg op een vel bakpapier op een bakplaat. Stort het fruitmengsel in het midden van het bladerdeeg en vouw de randen om. Laat een opening van plusminus 10 cm open.


Kwast de omgeslagen raden in met het eigeel en bak de taart 20 tot 30 minuten in de oven.

Ik heb zoals gezegd ander fruit gebruikt op de foto’s, zoals wilde perziken, abrikozen, blauwe bessen, kersen en pistachenoten. Nadat de taart uit de oven kwam heb ik er stukjes aardbeien over gedaan met wat munt voor de kleur en er nog wat creme fraiche.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »