Remolacha asada con castañas (bietjes uit de oven met kastanjes)

image_printprintfriendly version

Het viel mij laatst op dat ik best wel veel gerechten op de blog heb gezet waar bietjes een hoofdrol spelen of in gerechten verwerkt zijn, terwijl ik er vroeger niet echt dol op was. Ik vond ze alleen lekker als salade, zoals mijn moeder ze altijd klaarmaakte, in een vinaigrette en met veel ui. Maar warm bietjes? Nee, dat was niet mijn ding. Totaal niet. Misschien ook omdat ze gewoon heel saai geserveerd werden en er niks mee gedaan werd. Nu ben ik nog steeds niet echt fan van gekookte bietjes, tenzij in een salade, maar wel als ze geroosterd of gepoft zijn met knoflook en kruiden. In dit recept kun je zowel gekookte bietjes als geroosterde/gepofte bietjes gebruiken.
De guindilla olie die ik van de week hier publiceerde leent zich heel mooi voor dit recept. Voor het gemak kun je kant en klaar gekookte bietjes gebruiken.
Mocht je ze zelf willen roosteren kun je hier het recept vinden.

Remolacha asada con castañas

Remolacha asada con castañas (voor 2 personen)

500 gram (gekookte) bietjes
3 rode uien, gepeld en in vieren gesneden
guindilla olie
2 knoflooktenen
1 pakje gekookte kastanjes (vacuüm)
peper en zout
balsamico azijn

Remolacha asada con castañas

Verwarm de oven op 190 graden.
Snij de bietjes in vieren en daarna de kwarten weer door het midden. Doe ze in een ovenschaaltje, overgiet met wat guindilla olie en bestrooi met peper en zout.
Leg in een ander overschaaltje de uien samen met de knoflooktenen, overgiet met wat guindilla olie en zet samen met het schaaltje met de bietjes 30 minuten in de oven.

Remolacha asada con castañas

Verkruimel ondertussen een aantal kastanjes en zet dit apart.
Haal de bietjes en ui uit de oven en verwijder de knoflook bij de uitjes. Verhit een koekenpan met wat chili olie tot deze begint te walmen. Bak hierin de bietjes, de ui en de kastanjes 3 minuten op een hoog vuur. Schenk er een scheut balsamico azijn over en bak al omscheppend nog 3 minuten om.
Hevel over naar een schaal en serveer.

Remolacha asada con castañas

Dit recept komt uit het boek Tapas van Carlos Horillo & Patrick Morcas die samen het restaurant El Parador in Londen runnen.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »