Sopa de col d’olla, zanahoria, patata y pato ahumado (soep met groene kool, wortel, aardappel en gerookte eend)
-
Post by bijzonder spaans
Dit is een soep die als basis kan vormen voor een maaltijdsoep. Voeg er witte bonen, rijst, pasta of linzen aan toe en je hebt een rijk gevulde soep. En mocht je er een vegetarische versie van willen maken laat dan de eendenborstfilet achterwege en vervang het ganzenvet voor olijfolie.
Sopa de col d’olla, zanahoria, patata y pato ahumado (voor 4 personen)
1 kleine groene kool
4 wortelen, geschraapt en in rondjes gesneden
3 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
1 ui, fijngesneden
1 knoflookteen, fijngesneden
1 takje tijm
1 blaadje laurier
150 gram gerookte eendenborst filet
1 eetlepel ganzenvet
peper en zout
Snij de kool in vieren, haal het harde hart eruit en blancheer de koolbladeren 2 minuten in een pan met kokend water. Spoel af met koud water.
Verhit in een grote pan het ganzenvet en smoor hierin de ui tot hij zacht is. Voeg de knoflook toe en als je die begint te ruiken, de wortel, de koolbladeren, de tijm en de laurier. Bak alles nog eens 3 minuten om.
Voeg aardappelen en de eendenborst filet toe en schenk er 1,5 tot 2 liter water bij tot alles onderstaat. Bestrooi met peper en zout. Laat aan de kook komen en kook 15 minten op een zacht vuur tot de aardappelen gaar zijn.
Breng op smaak met eventueel nog wat peper en zout en serveer direct.
Comments