Salade van bonen en tonijn – ensalada de judiones y atún een super eenvoudig recept voor een heerlijke simpele salade van bonen, tonijn en oregano.
Wederom een recept wat al eerder op de blog stond. Een super makkelijke en smakelijke salade. En ik hou van eenvoudige recepten en simpel eten. Zeker als het mooi weer is en je liefst zo min mogelijk in de keuken wil staan.
Het enige wat je voor deze salade van bonen en tonijn nodig hebt is: een blik grote witte bonen, een blikje tonijn op olijfolie, een rode ui, wat gedroogde oregano en een mooie vinaigrette van sherry azijn en olijfolie. En dan gewoon genieten!
En hij wordt nog lekkerder als je hem van te voren klaarmaakt en een paar uurtjes laat staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Bestrooi dan op het laatst met wat verse oregano.
En het is ook nog eens heerlijk als bijgerecht bij een BBQ, mocht het weer er zich weer voor lenen. Laat het mooie weer, wat we vorige week hadden, maar weer terugkomen zou ik zeggen.
Het onderstaande recept is geschikt voor 4 personen.
Salade van bonen en tonijn
2 blikken biologische olifantenbonen van 400 gram (ook wel limabonen of boterbonen genoemd)
1 blikje tonijn op olijfolie
1 kleine rode ui, heel fijn in ringen gesneden
1 eetlepel gedroogde oregano
verse blaadjes oregano
6 eetlepels olijfolie extra virgen
3 eetlepel sherry azijn
vers gemalen zwarte peper en zout
Spoel de bonen af onder koud stromend water tot zij niet meer schuimen. Hevel over naar een mooi serveerschaal.
Maak het blikje tonijn open en giet zoveel mogelijk van de olie af. Verdeel met een vork stukjes tonijn over de bonen en bestrooi het geheel met gedroogde oregano.
Leg de ringen ui erop. Meng alles goed door elkaar.
Maak een vinaigrette door de sherry azijn en de olijfolie goed door elkaar te kloppen. Breng deze op smaak met wat versgemalen zwarte peper en een beetje zout.
Besprenkel de salade met de vinaigrette en laat hem een paar uur staan. Voeg op het laatst wat verse oregano eraan toe. Serveer de salade met bonen en tonijn samen met wat lekker brood.
2 Comments