Ensalada de tomate
Ik ben altijd al gek geweest op tomaten. In Spanje toen ik jong was, spraken we met mijn nichtjes altijd af met vrienden in een bar, waar ze ook heel eenvoudige gerechten serveerden. Daar at ik dit recept voor het eerst. Super simpel maar zo waanzinnig lekker. Ook al had ik net gegeten thuis, deze tomatensalade ging erin als koek. Het geheim is het gebruik van een goede kwaliteit rijpe tomaat en fruitige olijfolie en azijn. Laatst kreeg ik via www.dekrat.nl geweldige lekkere coeur de boeuf tomaten en kon ik weer genieten van dit zomerse gerecht.
Ensalada de tomate (voor 4 personen)
4 mooie grote rijpe tomaten
1 kleine ui
2 eetlepels moscatelazijn of een andere mooie azijn
6 eetlepels goede olijfolie
peper en zout
Was de tomaten en snij ze in dunne plakken. Rangschik ze op een grote schaal.
Snij de ui met eventueel behulp van een mandoline in dunne plakken. Garneer over de tomaten.
Maak een vinaigrette met de olie en azijn en sprenkel deze over de tomaten en ui.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer wat lekker brood erbij om de sappen mee te deppen.
Bon profit!!!
Comments