Sopa de nabos y patatas (meiraapjes- en aardappelsoep)

Ik word altijd heel blij als ik die mooie meiraapjes op de boerenmarkt zie. Ze zijn zo mooi van kleur, beetje lentekleuren nietwaar? Daar maakte ik samen met wat aardappelen dit fijne soepje mee. Una sopa de nabos.

Sopa de nabos y patatas (meiraapjes- en aardappelsoep)

Een tijdje geleden maakte ik tomatenpoeder en dat heb ik er op het laatst overheen gestrooid. Lekker en kleurig. Je houdt wel eens het vel van de tomaat over en het is echt zonde om die weg te gooien. Gedroogd krijgt het een hele mooie geconcentreerde tomatensmaak en kun je er heel makkelijk met behulp van een koffiemolentje poeder van maken.
Het recept ervan staat onderaan, mocht je het ook willen maken.

Sopa de nabos y patatas (meiraapjes- en aardappelsoep)

Sopa de nabos y patatas (voor 2 personen)

250 gram meiraapjes
250 gram aardappelen
1 uitje, fijngesneden
1 knoflookteen, fijngesneden
1/4 theelepel gerookte paprikapoeder
3 takjes tijm
bouillon 600 ml
roomboter
citroensap
peper en zout
bieslook
tomatenpoeder (optioneel) of gerookt paprikapoeder
jamón Serrano (optioneel)

Sopa de nabos y patatas (meiraapjes- en aardappelsoep)

Verhit wat roomboter in een pan en smoor hierin de ui tot deze glazig is en begint te kleuren. Voeg knoflook en paprikapoeder toe en zodra de knoflook begint te ruiken de in gelijke stukken gesneden meiraapjes en aardappelen. Roerbak alles eventjes om.
Leg het de takjes tijm erbij en schenk de bouillon in de pan. Breng aan de kook en laat 25 minuten zachtjes koken.
Verwijder de takjes tijm, pureer de soep en breng op smaak met wat citroensap, peper en zout.
Garneer met schijfjes rauwe meiraap, bieslook, tomatenpoeder of gerookte paprikapoeder en stukjes Serrano ham.

Sopa de nabos y patatas (meiraapjes- en aardappelsoep)

Tomatenpoeder
Leg de schillen van een aantal vleestomaten op bakpapier en droog die op een temperatuur van 65ºC in de oven met de deur op een klein kiertje. Draai de schillen af en toe om tot ze niet meer plakkerig aanvoelen. Maal fijn in een koffiemolen. Lekker over een salade, groenten, soepen of een gebakken eitje.

2 Comments

  1. Rian februari 18, 2016 at 14:22

    Interessant. Zeker ook de tomatenpoeder. Ga ik eens proberen

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »