Zeebaars met gebakken tomaten en paprika

image_printprintfriendly version

Zeebaars met gebakken tomaten en paprika (lubina con tomates y pimientos salteados).
Een recept voor een heerlijke zeebaars uit de oven in een saus van ui, knoflook, tomaten, vermouth en safraan met gebakken cherry tomaatjes en gekleurde paprika.

En zoals jullie van mij gewend zijn, helemaal niet zo moeilijk te maken.
Laat je visboer de zeebaars schoonmaken en hem eventueel in stukken snijden als je daar zelf geen zin in hebt.
Het recept is voldoende voor 3 of 4 personen en samen met wat witte rijst of zelfs brood een echt super lekkere maaltijd.

Zeebaars met gebakken tomaten en paprika

Zeebaars met gebakken tomaten en paprika

 

1 schoongemaakte zeebaars van ongeveer een kilo
bloem
2 uien, fijngesneden
2 knoflooktenen, fijngesneden
3 grote tomaten, ontveld en ontpit en in stukjes gesneden
plukje saffraan
150 ml vermouth (Noilly Prat)
100 gram roomboter
sap van een halve citroen
olijfolie
zout en peper
peterselie
dille (optioneel)

 

Voor de groenten:

 

2 kleine gekleurde paprika’s, zaden verwijderd en in ringen gesneden
2 trosjes cherry tomaatjes
olijfolie

Zeebaars met gebakken tomaten en paprika

Verhit een schone koekenpan met wat olijfolie en smoor hierin op een laag vuur de ui en knoflook 10 minuten tot deze zacht zijn. Voeg hieraan de tomatenstukjes toe en bak 10 minuten mee tot het vocht uit de tomaten is verdwenen en het een soort van marmelade is geworden.
Schenk de vermouth erbij en het citroensap en voeg de saffraan en roomboter toe. Laat 5 minuten pruttelen en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven op 180ºC.
Hevel de helft van de saus over naar een ovenschaal.
Snij de zeebaars in 3 of 4 stukken en haal ze lichtjes door de bloem.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak ze tot ze bruin en krokant zijn.
Leg de stukken zeebaars op de saus in de ovenschaal en lepel de rest van de saus erover.
Zet 10 tot 15 minuten in de oven tot de vis gaar is.

Zeebaars met gebakken tomaten en paprika

Verhit ondertussen een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en laat goed heet worden. Bak de paprika ringen aan beide kanten goudbruin.
Zet het vuur iets lager en bak in hetzelfde bakvet de tomaatjes tot deze gaar zijn en net niet openbarsten.

Zeebaars met gebakken tomaten en paprika

Serveer de vis in de ovenschaal met daarover heen de gebakken groenten. Bestrooi alles met peterselie en eventueel dille.

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »