Herfst soep

Herfst soep – Een soep geïnspireerd door mijn zaterdagse boodschappen op de biologische boerenmarkt van de Noordermarkt in Amsterdam.

Ik vind het heerlijk om op zaterdagmorgen naar mijn favoriete markt te gaan op de Noordermarkt. Niet alleen omdat ik daar door die prachtige mooie producten die er te krijgen zijn enorm geïnspireerd raak, maar ook omdat ik voorstander ben van mooie lokale biologische producten. En je ziet meteen wat het seizoen te bieden heeft. Zeker nu die mooie herfst producten te koop zijn zoals pompoenen, paddenstoelen, walnoten, hazelnoten, pruimen en kweeperen om er een paar te noemen.

Deze herfst soep is dan ook geïnspireerd op de producten die ik daar heb gekocht. Het recept is geschikt voor 4 personen.

Herfst soep

Herfst soep

 

1/2 fles pompoen
1 zoete aardappel
2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
1 grote winterpeen, in blokjes gesneden
1 dunne prei, in ringen gesneden
1 ui, gesnipperd
1 blik tomaten op sap
1 peterselie wortel, in blokjes gesneden
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde tijm
2 blokjes tuinkruiden bouillon
2 liter water
zwarte peper
gemalen chili vlokken
ter decoratie (optioneel):
blaadjes peterselie, en wat takjes dille

Herfst soep

Schil de pompoen en snij is stukjes. Schil de zoete aardappel en snij deze ook in stukjes.
Verhit wat olijfolie in een grote soeppan en fruit hierin de ui een aantal minuten. Voeg prei, wortel en bleekselderij toe en laat op een zacht vuur 10 minuten smoren.
Doe hier de tomaten met het sap erbij en bestrooi met de tijm en oregano. Laat een paar minuten koken.
Voeg de aardappel en pompoenstukken eraan toe en schenk het water bij. Laat aan de kook komen met de bouillonblokjes en kook 25 minuten tot de pompoenstukken zacht geworden zijn.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en chilivlokken.
Schenk de soep in kommen en decoreer eventueel met wat verse peterselie blaadjes, wat dille en nog wat extra chili vlokken. Lekker met wat knapperige toast of crackers.

Herfst soep

 

4 Comments

  1. Petra Burik oktober 7, 2017 at 17:54

    Deze soep ga ik zeker maken, ziet er heerlijk uit. En met dit herfstige weer zal die zeker lekker smaken.

    • bijzonder spaans oktober 8, 2017 at 11:32

      Wat leuk te horen Petra! Is zeker erg lekker en je kunt altijd andere groenten toevoegen en hem helemaal naar je eigen smaak maken. Dank je wel voor je reactie:)

  2. Wim oktober 15, 2017 at 11:50

    Hoi Didi, verrukkelijke soep! Ik kon het niet laten en heb er ’n beetje gerookt paprikapoeder bij gedaan:-)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »