Groentesoep met seizoensgroenten

image_printprintfriendly version

Groentesoep met seizoensgroenten – een makkelijk recept voor het maken van een maaltijdsoep met groenten van Pluk – groenten van West.

Sinds een week heb ik mij samen met een vriendin aangesloten bij Pluk – groenten van West.  Per toeval reden wij er een keertje langs en namen er een kijkje. Ondanks dat ik wist dat er een pluktuin Fruittuin van West in een buitenwijk van Amsterdam was, was ik er zelf nooit geweest. Wat een feest zeg om een plek te hebben waar je zelf je biologische fruit kunt plukken. Ontzettend leuk toch? En op dat terrein zelf zit ook de groenten pluktuin waar je lid van moet zijn en waar je alles over kunt lezen op hun website.

Groentesoep met seizoensgroenten

Ik zelf woon in hartje Amsterdam en ben helaas niet in het bezit van een tuin. Ja oké een geveltuintje dat wel, waar ik kruiden, eetbare bloemen, druiven en tomaten in hebt, maar dat is het dan. En verhuizen naar een huis met een tuin is godsgruwelijk duur momenteel en daarom geen optie. Dus die twee tuinen tegenkomen was geweldig, En bracht mij terug naar mijn eigen schooltuin tijd en de tijd dat mijn dochter een schooltuin had en ik graag meeging als het enigszins uitkwam.

Onderstaand recept van groentesoep met seizoensgroenten is een soep met het merendeel van wat wij zo de eerste keer uit de grond haalde.

Het recept is geschikt voor 2 personen

Groentesoep met seizoensgroenten

Groentesoep met seizoensgroenten

 

1 uitje, gesnipperd
1 dunne prei, in ringen gesneden
3 kleine wortelen, geschraapt
6 spruitjes, schoongemaakt
7 spinazieblaadjes
3 kleine aardappelen
1 venkelknol
handjevol sperziebonen
1 tomaat
500 ml tuinkruidenbouillon
theelepeltje gedroogde tijm
theelepeltje gedroogde oregano
mespunt cayennepeper
kwart theelepel gerookte paprikapoeder
olijfolie
venkelgroen en bieslookbloemen (optioneel)

Groentesoep met seizoensgroenten

Was alle groenten en snij de wortelen, aardappelen, venkel, sperziebonen, tomaat en spruitjes in kleine stukken.
Verhit 2 eetlepels olijfolie en smoor hierin de ui tot hij glazig geworden is. Voeg hieraan de wortelen, venkel en prei toe en bak even mee. Bestrooi met tijm, oregano, cayenne peper en gerookte paprikapoeder. Roer alles goed om en laat nog een minuut meebakken.
Voeg de aardappelen, tomaat, spruitjes en sperziebonen toe en schenk er de hete tuinkruidenbouillon bij. Laat aan de kook komen, zet het vuur zacht en laat zachtjes 15 minuten koken tot de aardappelen gaar zijn. Haal de pan van het vuur en roer er de spinazie door.
Schenk de soep in twee kommen en decoreer met wat venkelgroen en bieslookbloemen.

Groentesoep met seizoensgroenten

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »