Appels uit de oven

image_printprintfriendly version

Appels uit de oven – een recept voor een heerlijk nagerecht van appels gebakken in de oven met een vulling van kaneel en rozijnen gedrenkt in moscatel wijn.

Gelukkig nieuwjaar allemaal. Dat het een prachtig en vooral gezond 2020 mag worden!

Deze saaie maand januari vraagt om heerlijke hartverwarmende nagerechten, zoals deze appels uit de oven. Niets is lekkerder dan een warm nagerecht en brengt mij tevens terug naar mijn jeugd. Ik werd altijd heel blij als mijn moeder en grootmoeder deze voor mij maakten. Al waren de rozijnen dan niet geweekt in moscatel wijn. Dus dit is een volwassen versie dan die ik vroeger voorgeschoteld kreeg. Klinkt goed toch?

Appels uit de oven

Het onderstaand recept is geschikt voor 4 personen

Appels uit de oven

4 appels
handjevol rozijnen
50-100 ml moscatel wijn (Torres)
theelepel kaneelpoeder
2 eetlepels bruine basterdsuiker
wat roomboter
rietsuiker

Appels uit de oven

Verwarm de oven voor op 180ºC .
Bekleed de bodem van een ovenschaal met een stuk bakpapier.
Leg de rozijnen in een schaaltje en schenk de moscatel wijn erover. Laat de rozijnen een uurtje weken in de moscatel wijn zodat ze zich vol kunnen zuigen.

Appels uit de oven

Haal ondertussen met behulp van een appelboor het klokkenhuis uit de appels en zet deze in de ovenschaal. Laat de rozijnen in een vergiet uitlekken en meng ze daarna met de suiker en kaneelpoeder. Vul de holtes van de appels met het mengsel, verdeel wat klontjes boter over de appels en bestrooi met een beetje rietsuiker.

Appels uit de oven


Zet de appels 35 minuten in de oven. Serveer warm of koud.

Appels uit de oven

6 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »