Manchego en aceite de oliva

image_printprintfriendly version

Een klassieke en oude gewoonte om manchego kaas te marineren in olie met kruiden. Zelf heb ik tijm en laurier gebruikt, maar rozemarijn is ook een mogelijkheid. Mooi in combinatie met een plato de embutidos bijvoorbeeld. Wel een week tot twee weken van te voren klaarmaken zodat de smaak van de kruiden en olijfolie in de kaas trekt. Gebruik voor dit recept jonge manchegokaas (semi-curado).

Manchego en aceite de oliva (manchego in olijfolie)

stuk machego kaas
paar takjes tijm
2 laurierblaadjes
goede olijfolie extra virgen

Snij de manchego in gelijkmatige blokjes. Doe deze in een luchtdichte pot.
Leg de gewassen takjes tijm en laurierblaadjes er bovenop.
Overgiet het geheel met olijfolie tot de blokjes kaas onder staan.

Je kunt ook manchego kaas serveren zoals men dat in Spanje doet (zie onderstaande foto) en de plakjes licht bedruppelen met een goede fruitige extra virgen olijfolie.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »