Rollitos de lenguado en salsa de alcaparras (tongfilets in kappertjessaus)

Rolletjes tongfilet in een kappertjessaus. En fijn feestelijk visgerechtje waar je alleen maar sla en brood bij hoeft te eten mocht je het licht willen houden. Dit heerlijk receptje kan dienen als hoofdgerecht of voorgerecht.

Rollitos de lenguado en salsa de alcaparras (voor 2 personen)

4 tongfilets
150 gram haricots verts
1/2 glas witte wijn
100 gram roomboter
2 eieren, waarvan alleen het eigeel
sap van een halve citroen
1 eetlepel maizena
50 ml slagroom
2 eetlepels kappertjes
rode peperkorrels
zwarte peper
zout

Kook de haricots verts beetgaar in water met wat zout. Spoel ze onder de koude kraan af en zet apart.
Spoel de kappertjes om met water en knijp zoveel mogelijk vocht eruit. Snij eventueel fijn (optioneel).
Laat 25 gram roomboter smelten in een pannetje en roer hier de maizena door. Schenk de witte wijn erbij en 2 eetlepels water. Breng al roerend op een laag vuur aan de kook. Haal van het vuur, meng de eidooiers één voor één erdoor en voeg de rest van de roomboter eraan toe. Roer tot de boter is gesmolten en schenk al roerend het citroensap erdoor. Breng op smaak met wat zout en schenk de slagroom samen met de kappertjes en de rode peperkorrel erbij. Roer de saus goed door.
Verdeel de saus over twee ovenvaste schaaltjes. Verwarm de oven op 180 graden.
Bestrooi de tongfilets met peper en zout. Leg enige harcots verts op één van de uiteinden van een filet en rol de filet om de haricots verts heen. Herhaal met de andere filets en leg 2 filet rolletjes naast elkaar in de saus in elk bakje.
Schuif de schaaltjes in de oven en bak ze 15 minuten gaar.

9 Comments

  1. Agnes januari 4, 2013 at 23:43

    Ik heb dit gerecht gemaakt met kerst voor de visliefhebbers. Het was een topper! Heb alleen geen tongrolletjes gebruikt maar kabeljauwruggetjes. Normaal wil het merendeel van het gezelschap vlees maar de nu wilde bijna iedereen toch wel de vis proberen.
    90% is om.:):):) Dus dank voor dit recept…een blijvertje.
    Groetjes,
    Agnes

  2. Anke februari 1, 2013 at 18:49

    Hey, dat halve glas wijn, is dat 100 ml? Moet de saus lopend zijn? Of toch redelijk dik? Bij mij is het redelijk dik…

  3. Rob Verstappen februari 8, 2013 at 17:26

    We willen dit gerecht graag morgen proberen.
    2 vragen:
    Hoe groot zijn die ovenschaaltjes ongeveer? We hebben er wel 2 maar denken dat ze te klein zijn.
    Andere vraag:
    als er geen schol voorhanden is, welke vis is dan aan te bevelen?

    Groet,

    Rob Verstappen

    • bijzonder spaans februari 8, 2013 at 18:42

      Hallo Rob,
      Wat leuk dat jullie morgen het recept gaan maken;)
      De schaaltjes die ik heb gebruikt voor dit recept hebben de volgende maten: 11 x 9 x 4 cm hoog.
      Ovenschaaltjes met een diameter van 13 cm gaat ook goed. Het gaat erom dat beide rolletjes erin passen en er nog wat ruimte is voor de saus. Misschien hou je wat saus over omdat de schaaltjes wat lager en kleiner zijn.
      Scholfilet is een goed alternatief mocht je geen tongfilet kunnen vinden.
      Buen provecho!

  4. Rob Verstappen februari 8, 2013 at 19:21

    Ah, ik heb net nagemeten en de binnen(boven) maat is 17 x 13 x 4 cm dus dat moet lukken. Moeten er alleen een 2de bijhalen. 😉

    Bedankt voor de snelle reactie.

    ps: ik zie net pas dat er 2 vierkantjes staan hieronder om aan te geven op de hoogte gehouden te worden. De tekst erachter is echter zwart op een zwarte achtergrond.

    Groet,

    Rob Verstappen

  5. Rob Verstappen februari 9, 2013 at 19:01

    De tong was in de aanbieding vandaag bij de Sligro… meevaller dus.
    Het gerecht was goed omschreven en heerlijk. Dus we zijn er erg blij mee.

    Een foto kan hier niet in, maar kijk maar op onze FB pagina.
    https://www.facebook.com/Robje64

    Bedankt voor dit heerlijke gerecht wat we anders nooit gegeten hadden.

    Groet,

    Rob Verstappen

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »