Gazpacho de peras (peren gazpacho)

Een fris en lekker nagerechtje en erg mooi als je het met rode peren maakt. IJskoud serveren is het lekkerst.

gazpacho de peras

Gazpacho de pera (voor 4 personen)

5 peren
sap van 1 citroen
1 vanille stokje
3 eetlepels bruine suiker
handje pistachenootjes
sechuan peper (optioneel)

gazpacho de peras

Breng 150 ml water met de suiker en het opgesneden vanillestokje aan de kook en laat dit 2 minuten zachtjes pruttelen.
Schil 4 peren, verwijder het klokhuis en kook ze 5 minuten in het suikerwater. Haal het vanillestokje eruit en pureer de peren. Schenk de moes in 4 glaasjes, laat afkoelen en zet weg in de koelkast.
Voordat je de peren gazpacho gaat serveren, was en snij de overgebleven peer in kleine blokjes. Besprenkel de stukjes met citroensap om verkleuren te voorkomen. Hak de pistachenootjes klein.
Haal de koude glaasjes uit de koelkast, garneer met de stukjes peer en de pistachenootjes en geef er eventueel een draai sechuan peper over.

gazpacho de peras

Op zoek naar diverse soorten vanille? Kijk dan op www.delicious-vanilla.nl

2 Comments

  1. Ger mei 9, 2013 at 14:39

    Ziet er heerlijk uit om te serveren op een zomers gedekte tafel en de mooie foto’s spreken zoals altijd voor zich.
    Maar nou vraag ik me toch af wat ik met die boter en bruine suiker moet doen?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »