Mostaza de tomate (tomaten mosterd)

image_printprintfriendly version

Zelf mosterd maken is zo leuk. Een recept voor frisse mosterd die je kunt maken met zelf gedroogde tomaatjes.
Ik maak die regelmatig maar kan mij voorstellen dat je daar soms geen zin en tijd voor hebt. Het neemt toch wel wat tijd in beslag.
Voordeel is wel dat je huis heerlijk ruikt vind ik. Daar komt nog bij dat je er van alles mee kunt doen. Op olie zetten en dan heb je er een tijdje plezier van, als bijgerecht of lekker door de sla. Legio mogelijkheden. Maar met gedroogde tomaatjes op olie wordt deze mosterd net zo lekker!

Mostaza de tomate (tomaten mosterd)

Mostaza de tomate

100 gram zelf gedroogde tomaatjes of zongedroogde tomaatjes op olie
100 gram mosterdzaad
200 ml ciderazijn
1/2 theelepel kurkuma
1/2 theelepel nootmuskaat
25 gram rietsuiker
25 gram honing
peper en zout naar smaak

Mostaza de tomate (tomaten mosterd)

 

Laat het mosterdzaad een nacht weken in de ciderazijn.
Pureer met behulp van een staafmixer of in een keukenmachine het mosterdzaad fijn samen met de kurkuma, nootmuskaat, suiker en honing 3 minuten tot alles begint in te dikken.
Voeg hieraan de gedroogde tomaatjes toe en laat de machine nog 2 minuten draaien. Breng op smaak met eventueel peper en zout.
Hevel over naar steriele potten en bewaar in de koelkast.

Mostaza de tomate (tomaten mosterd)

 

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »