Potaje de patata con arroz, alubias y espinacas (stoofpotje met aardappelen, rijst, bonen en spinazie)

image_printprintfriendly version

Dit super simpele stoofpotje is in een handomdraai gemaakt. Heerlijk om erin allerlei restjes in te verwerken. Ik had wat rijst over en samen met een blik uitgelekte bonen werd dit een fijne maaltijd.

Potaje de patata con arroz, alubias y espinacas (stoofpotje met aardappelen, rijst, bonen en spinazie)

Potaje de patata con arroz, alubias y espinacas (voor 4 als voorgerecht/ voor 2 als maaltijd)

restje gekookte rijst
blik witte bonen (400 gram) uitgelekt en afgespoeld
2 aardappelen geschild en in kleine blokjes gesneden
wat blaadjes wilde spinazie, in reepjes gesneden
1 halve ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 flinke eetlepel tomatenpuree
1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
3 eetlepels olijfolie
zout en peper

Potaje de patata con arroz, alubias y espinacas (stoofpotje met aardappelen, rijst, bonen en spinazie)

Verhit olijfolie in een pan en bak op middelmatig vuur de ui 5 tot 6 min tot hij zacht is. Voeg knoflook toe en bak een minuut mee. Bestrooi met de gerookte paprikapoeder, de tomatenpuree en doe de blokjes aardappelen erbij. Roer alles goed om. Schenk ongeveer een half liter water erbij en laat zachtjes koken tot de aardappelblokjes gaar zijn.
Voeg hier de bonen, rijst en spinazie aan toe en warm alles nog even door. Breng op smaak met peper en zout.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »