Ensalada de tomates asados (salade van geroosterde tomaten)

Ensalada de tomates asados (salade van geroosterde tomaten)

Een hele fijne salade met een net andere versie van geroosterde tomaten dan het eerdere recept van tomatitos al horno en conserva. Hier worden de tomaten geroosterd met kappertjes. Erg lekker!

Ensalada de tomates asados (salade van geroosterde tomaten)

Ensalada de tomates asados (voor 4 personen)

8 kleine tomaten, gehalveerd
2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
2 eetlepels balsamico azijn
6 eetlepels olijfolie
peper en zout
100 gram rucola of andere gemengde sla
handjevol zwarte olijven zonder pit

Ensalada de tomates asados (salade van geroosterde tomaten)

Verwarm de oven op 200 graden.
Leg de tomaten met de snijkant omhoog in een ovenschaal. Besprenkel met de balsamicoazijn en de olijfolie. Bestrooi met de kappertjes en strooi er wat versgemalen zwarte peper en een heel klein beetje zout.
Schuif in de oven en bak dit 40 tot 45 minuten. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Verdeel de salade over borden, leg de tomaten er bovenop en garneer met de olijven. Lepel wat van het kookvocht over de salade en breng eventueel nog op smaak met peper zout en olijfolie.

Ensalada de tomates asados (salade van geroosterde tomaten)

13 Comments

  1. Micky van Gerven maart 11, 2015 at 12:35

    Weer zo’n heerlijk (tomaten-) gerechtje. Zo zet ik toch iedere week wel minstens een keer een gerecht van deze site op tafel. En de foto’s zijn ook nu weer zo mooi!

    • bijzonder spaans maart 11, 2015 at 13:56

      Wat ontzettend fijn te horen Micky!!! Zo leuk dat je regelmatig wat maakt. Daar doe ik het toch graag voor. Ik glim van oor tot oor:)

  2. Mayke maart 12, 2015 at 14:42

    Helemaal eens met Micky! Altijd leuke, simpele, pure recepten en prachtige vormgeving en fotografie. Complimenten!

  3. lookandcookblogidoia maart 12, 2015 at 19:45

    Hi! I found your blog through Aiala Hernando’s workshop…I really like your blog, specially the photos, and that’s why I’d like to nominate you to the Liebster Award. I don’t know if you are familiar with it, otherwise you can read about it on my latest post.
    Kind regards,
    Idoia

  4. Eugene maart 14, 2015 at 10:33

    Knappe fotografie en heerlijke recepten. Dit is een heerlijke salade voor bij een bbq gerecht. Ik was al fan van geroosterde tomaatjes, maar dit geeft veel meer smaak. Hij staat op mijn lijstje!

    • bijzonder spaans maart 14, 2015 at 14:40

      Dank je wel voor je complimenten Eugene:)
      Fijn dat dit recept zo in de smaak gevallen is en inderdaad een perfecte salade voor een BBQ gerecht!

  5. Eugene maart 15, 2015 at 09:08

    Gisterenavond meteen geprobeerd. Heerlijk! Een blijvertje. De kappertjes doe ik er de volgende keer wel later pas bij, daar was nu niet veel van over na 40 minuten. Of doe ik iets verkeerd?

    • bijzonder spaans maart 15, 2015 at 11:22

      Hoi Eugene,
      Dat is raar dat er weinig van overgebleven is. Heb je ze misschien uitgeknepen want dat ik heb ik namelijk niet gedaan?
      Beetje zonde om ze daarna toe te voegen, want het geeft juist die bijzondere smaak. Maar je kunt natuurlijk altijd extra toevoegen erna.

      • Eugene maart 15, 2015 at 17:39

        Nee, niet uitgeknepen. Zo recht uit het potje er bij. Ik probeer het morgen opnieuw.

        • Eugene maart 17, 2015 at 06:26

          Opnieuw geprobeerd en nu was het prima! Geen idee waarom het de eerste keer mis ging met een deel van de kappertjes. Ik heb nu bewust de kappertjes vooral op de tomaatjes gestrooid. Misschien zit daar het verschil. Hoe dan ook, een blijvertje. Als warm gerecht en als salade!

          • bijzonder spaans maart 17, 2015 at 08:42

            Ahh fijn wat te horen! Dank je wel voor het laten weten Eugene:) Waardeer ik enorm!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »