Pollo al limón y estragon (kip met citroen en dragon)

Pollo al limón y estragon (kip met citroen en dragon)

Weer eens een kippetje uit de oven. Dit keer op een bedje van citroen- en sinaasappel schijfjes.
Ik had nog wat bloedsinaasappelen die ik ervoor gebruikt heb.
De holte van de kip heb ik gevuld met de uiteinden van de citroen en sinaasappel, knoflooktenen en dragon.
Een heel geslaagde combi vind ik zelf! En het karkas niet weggooien hoor, daar kun je heerlijke kippenbouillon van trekken!

Pollo al limón y estragon (kip met citroen en dragon)

Pollo al limón y estragon (voor 4 personen)

1 biologische kip 1400 gram
1 1/2 citroen in plakjes gesneden, bewaar de uiteinden voor de vulling
1 sinaasappel in plakjes gesneden, bewaar de uiteinden voor de vulling
8 takjes verse dragon
2 knoflooktenen, geplet
zout en versgemalen zwarte peper
flinke scheut olijfolie

Pollo al limón y estragon (kip met citroen en dragon)

Verwarm de oven op 180 graden.
Leg de plakjes citroen en sinaasappel op de bodem van een ovenschaal die groot genoeg is om er de kip in te leggen.
Bestrooi de buikholte van de kip met flink wat peper en zout. Vul hem daarna met de uiteinden van de citroenen en sinaasappel, de knoflooktenen en 4 takjes dragon.
Besprenkel de kip aan alle kanten met olijfolie en bestrooi weer met flink wat peper en zout. Prik met een mes wat gaatjes in de poten van de kip.

Pollo al limón y estragon (kip met citroen en dragon)

Leg de kip met de borst naar beneden op het bedje van citroenen en sinaasappel. Overgiet nog met wat olijfolie en leg de overige 4 takjes dragon erbij.
Zet 40 minuten in de oven. Haal de schaal eruit en draai de kip om zodat de borstzijde bruin kan worden. Zet opnieuw in de oven en bak nog 35 minuten tot de kip gaar is en de bovenkant bruin is.

Pollo al limón y estragon (kip met citroen en dragon)

8 Comments

  1. Anna maart 21, 2015 at 06:56

    Aha dragon… wat een feestje weer in de wetenschap dat ik dat straks op de markt kan kopen.
    Dank voor de inspiratie!
    Anna

  2. Anna maart 23, 2015 at 19:42

    Dat is een goede tip. Wist ik niet, maar zeker de moeite om even om te lopen zo af en toe. Dank je!

  3. Anna maart 31, 2015 at 04:58

    Ach ja… en toen zag ik dragon op de zaterdagmarkt! Hoe dan ook, het was erg lekker; voor mij zijn het vaak in eerste instantie je foto’s die me een recept aandachtig doen lezen. Nogmaals dank voor de inspiratie.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »