Sopa de col, patatas, garbanzos y fideos (soep met kool, aardappelen, kikkererwten en fideos)

Sopa de col, patatas, garbanzos y fideos (soep met kool, aardappelen, kikkererwten en fideos). Fideos is een Spaanse pasta die ontzettend veel gebruikt wordt. Ze zijn in Spanje in verschillende diktes te koop.
Dit is echt een soort van restjes soep. Ik had een mooie kleine kool gekocht op de markt en samen met een half open blik kikkererwten, wat aardappelen en een handje fideos (of macaroni) maak je een lekkere maaltijdsoep.

De kooktijd van de aardappelen en de pasta is afhankelijk van hoe groot de stukjes aardappelen zijn en welke fideos je gebruikt. De Spaanse fideos die ik in huis had, hadden een kooktijd van 7 minuten nodig.

Sopa de col, patatas, garbanzos y fideos (soep met kool, aardappelen, kikkererwten en fideos)

Sopa de col, patatas, garbanzos y fideos (voor 4 personen als voorgerecht, 2 personen als hoofdgerecht)

1/2 kleine (groene) kool
200 gram geschilde aardappelen
200 gram garbanzos (kikkererwten)
handje fideos of vermicelli
1,5 liter kippen- of groentebouillon
1 ui, fijngesneden
1 knoflookteentje, fijngesneden
afgestreken theelepel gerookte paprikapoeder
theelepel gedroogde tijm
olijfolie
zwarte peper

Sopa de col, patatas, garbanzos y fideos (soep met kool, aardappelen, kikkererwten en fideos)

Haal de kern uit de kool en snij de kool in dunne reepjes. Breng een pan met water aan de kook en kook de kool 3 minuten. Laat uitlekken en afkoelen onder koud stromend water. Zet apart.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui op een zacht vuur 10 minuten tot hij zacht is. Voeg hieraan de knoflook toe en zodra deze begint te ruiken, de gerookte paprika poeder en tijm. Roer alles goed om. Leg de aardappelen erbij en bak nog 2 minuten al omscheppend mee.
Schenk de bouillon erbij en voeg de kikkererwten toe. Laat aan de kook komen en kook zachtjes 8 minuten. Voeg de fideos eraan toe en kook 7 minuten tot de fideos en aardappelen gaar zijn. Roer de reepjes kool erdoor en warm nog even door.
Breng op smaak met eventueel nog wat peper. Serveer direct.

Sopa de col, patatas, garbanzos y fideos (soep met kool, aardappelen, kikkererwten en fideos)

4 Comments

  1. Anna oktober 12, 2015 at 18:54

    Ziet er mooi uit en klinkt smakelijk!
    Vraag, want fideos.. had geen idee, als vertaling wordt vermicelli gegeven, die Hollandse dunne Honig sliertjes lijken me niet zo geschikt. Ik zou dan pasta kiezen denk ik.
    Als het gemaakt is, hoor je hoe lekker :-)

    • bijzonder spaans oktober 13, 2015 at 09:09

      Hallo Anna,
      Fideos zijn in Spanje in verschillende diktes verkrijgbaar. Variërend in dikte van de dunne Honing sliertjes tot aan dikke spaghetti. Het is waar je voorkeur naar uitgaat. Maar andere pasta soorten hiervoor gebruiken is natuurlijk ook altijd erg lekker:)

  2. Anna oktober 13, 2015 at 20:03

    Dank je, zo krijgt het woord fideos (zondag nog onbekend) steeds meer betekenis. Leuk!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »