Orangettes (sinaasappels met chocolade)

image_printprintfriendly version

Dit is zo lekker……… een klein juweeltje. De combi sinaasappel en pure chocolade is klassiek. Dit recept kwam ik tegen op een Spaanse kookblog Cocina para emancipados en ik was meteen verkocht. En de reacties waren geweldig toen ik dit maakte! Ik heb het recept een beetje aangepast, ik wilde de sinaasappelsmaak wat meer tot zijn recht laten komen en heb er wat sinaasappel essence aan toegevoegd. Ook heb ik het met mandarijnen gemaakt. Je keuken ruikt naar zomer als je dit maakt! En toch vind ik het een mooi winter recept. Een comfort gerecht! We verlangen allemaal nu wel naar een beetje zomer toch?

Ook een leuk idee om dit kado te geven aan iemand. Koop een glazen potje met een deksel zodat de orangettes mooi tot zijn recht komen, en plak er een zelfgeschreven etiketje op. Succes verzekerd!

Orangettes van sinaasappels en mandarijnen

1 of 2 sinaasappels
1 of 2 mandarijnen
hoeveelheid water zodat de vruchten net onderstaan
zelfde hoeveelheid suiker (bijv. 500ml water, 500 gram suiker)
reep pure chocolade van goede kwaliteit
slagroom
eventueel paar druppels sinaasappel essence

Was de sinaasappelen en mandarijnen goed en snij ze in plakken van een halve centimeter.
Breng een pan met wat water aan de kook en pocheer de plakken ongeveer 1 minuut om het fruit van de bittere smaak van hun schil te ontdoen. Haal ze uit het water en gooi dit water weg. Verwarm nu water samen met de suiker en laat aan de kook komen. Leg de sinaasappelen en mandarijnen hierin en laat op een zacht vuur 40 minuten koken. Roer af en toe voorzichtig om zonder dat je het vruchtvlees beschadigd.
Laat de vruchten afkoelen in het suikerwater. Haal ze eruit en laat ze op een rek 24 uur drogen in de openlucht of anders een aantal uren in een oven op 50 graden Celsius, terwijl je ze af en toe omkeert. Als ze droog zijn, maak je de chocoladedip.

Breng hiervoor een pan met een bodem water aan de kook en zet een vuurvaste schaal op de pan. Breek de chocolade in stukjes en roer tot alles gesmolten is. Haal de schaal van het vuur en voeg zoveel slagroom toe zodat er een mooie gladde, niet te dikke, saus ontstaat. Doop hierin de helft van de sinaasappel of mandarijn in en laat op een rek drogen.
Bewaar de orangettes op een koele en droge plaats.

bron: cocina para emancipados

6 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »