Watermeloen ijsjes met blauwe bessen

image_printprintfriendly version

Watermeloen ijsjes met blauwe bessen, een makkelijk recept voor het maken van verfrissende ijsjes op basis van watermeloen, blauwe bessen, munt en citroensap en rasp.

We puffen wat af met deze hoge temperaturen maar mij hoor je absoluut niet klagen. En wat hebben we een geweldig mooie zomer dit jaar! Het lijkt wel Spanje met die temperaturen en daardoor krijg je direct ook, nu de vakantie hier ook begonnen is, een lome levensstijl. Plus je hebt een excuus voor makkelijke gerechten en liefst gerechten waarvan je niet of niet al te lang in de keuken hoeft te staan zoals de zomersalade die ik gisteren plaatste.

Ik ben dol op zomerfruit en het eten van sandia ofwel watermeloen, is in Spanje maar ook hier perfect voor dit weer. Zeker als je het heerlijk vind om fruit en fruit salades te eten. Dus waarom daar geen ijsje van maken? Dat leek mij een goed idee en het was een groot succes bij mijn dochter en de buren hier. Dus bij deze het recept voor watermeloen ijsjes met blauwe bessen. Super makkelijk te maken en heerlijk fris met deze temperaturen.

Watermeloen ijsjes met blauwe bessen

Watermeloen ijsjes met blauwe bessen

 

500 gram biologische watermeloen in blokjes
200 gram biologische blauwe bessen
1 biologische citroen
2 takjes biologische munt
75 gram suiker
150 ml water

Watermeloen ijsjes met blauwe bessen

Was en droog de citroen en rasp de schil ervan en pers de citroen uit. Zet citroenrasp en citroensap apart.
Breng in een pannetje het water met de suiker aan de kook en laat 5 minuten wat inkoken. Haal van het vuur en voeg hieraan de takjes munt, citroensap en citroenrasp toe en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Watermeloen ijsjes met blauwe bessen

Hevel de blokjes watermeloen over naar een blender. Haal de takjes munt uit de suikersiroop en voeg de siroop toe aan de watermeloen. Pureer alles goed fijn.
Verdeel de blauwe bessen over een aantal ijs mallen en giet daar het watermeloen sap over. Zet een paar uur in de vriezer tot ze bevroren zijn.

Watermeloen ijsjes met blauwe bessen

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »