Arroz de Ana (rijst van Ana)

image_printprintfriendly version

Op verzoek van een aantal van mijn vrienden hierbij het recept voor mijn rijst. Dit recept kreeg ik van een vriendin van mij uit de tijd dat ik nog in Madrid woonde. Ik heb het daarna nooit meer anders klaargemaakt en is favoriet hier in huis. Het is niet geheel Spaans, want mijn vriendin Ana was Italiaanse, maar hoe dan ook deze blog leent zich er mooi voor om het recept door te geven.

Arroz de Ana (voor 4 personen)

1 kop rijst (275 gram rijst)
1,5 kop water (bij 275 gram rijst 450 ml water)
2 gepelde tenen knoflook
olijfolie
zeezout

Verhit wat olijfolie in een pan en bak daar lichtjes de knoflooktenen in. Zodra deze hun geur afgeven giet je het water erbij en wat zeezout. Laat aan de kook komen. Doe de rijst erbij en laat alles weer aan de kook komen. Draai het vuur iets lager en laat een minuutje zachtjes doorkoken. Draai nu het vuur op de laagste stand en leg een deksel op de pan. Nu niet meer aankomen en 15 minuten op de allerlaagste stand gaar laten worden. Haal hierna de knoflooktenen er eventueel uit en naar smaak kun je er nog een klont roomboter doorheen roeren (favoriet bij mijn dochter).

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »