Rape con limón (zeeduivel met citroen)

image_printprintfriendly version

Een heel eenvoudige en lekkere manier om zeeduivel te bereiden in een frisse saus op basis van citroen en witte wijn. Heerlijk met wat rijst.

Rape con limón (voor 4 personen)

4 stukken zeeduivel van ongeveer 175-200gr per stuk
rasp van 1 citroen en het sap ervan
1 glas witte wijn
2 knoflooktenen
olijfolie
3 eetlepels kappertjes
peterselie
peper en zout

Pureer voor de saus, de wijn samen met de citroenrasp, citroensap, de knoflooktenen en wat peper en zout met een staafmixer heel fijn. Zet deze apart.
Bak de stukken vis in wat olijfolie op middelmatig vuur tot ze aan beide kanten wat bruin zijn. Giet de saus over de vis en laat alles op een zacht vuur een aantal minuten koken tot de vis gaar is. Draai regelmatig de vis voorzichtig om.
Hevel de vis over naar een mooie schaal, garneer met de kappertjes en wat peterselie en dien onmiddellijk op.

Bron: boek Paella Paella van María Solís Ballinger en Natalía Solís Ballinger

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »